Engelliler Haftası

Son Güncelleme:

Engelli derneklerinin başkanları Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti.

Engelli derneklerinin başkanları Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti.


Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, valilikteki ziyarette yaptığı konuşmada, Vali Coş'a Engelliler Haftasında gerçekleştirilecek etkinliklerle ve kentte yaşayan engellilerin sorunlarıyla ilgili bilgi verdi.


Genç Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Celal Karadoğan da, bu hafta kapsamında engellilerin sorunlarını toplumla daha iyi paylaşabilme olanağı bulduklarını belirterek, "Daha yaşanabilir bir kent, daha engelsiz bir kent istiyoruz. Son dönemde engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşayabilmeleri için iyi şeyler yapılıyor. Sizin de önderliğinizde inanıyoruz ki önümüzdeki süreçte bunu gerçekleştirebiliriz. Adana engelli vatandaşların yaşamak istedikleri bir kent haline getirilmeli" dedi.


Engelli milli atlet Abdulvahap Berktaş'ın sınavda yeterli puanı almasına rağmen Çukurova Üniversitesi'ndeki engelli kontenjanı olmadığı için açıkta kaldığını belirten Karadoğan, "Bu kardeşimiz çok iyi bir sporcu. Aslında geçen yıllarda kontenjan vardı ama bu yıl kaldırıldı. Üniversitenin tasarrufuyla kaldırıldı. Biz girişimlerde bulunduk ama bir sonuç alamadık" dedi.


Toplumda da artık engelliler konusunda bilinç ve duyarlılığın arttığını ifade eden Vali Coş, "Engellileri pozitif ayrımcılık, destek olma, yaşamı engelsiz kılma gayretlerinin yoğunlaştığı bir dönemde bu tür bir yaklaşımın sebebi nedir bilmiyoruz ama sonucunun olumlu olmadığı açık. Bu konuda kamuoyu desteğini de arkanıza alarak girişimlerde bulunun. Bu aynı zamanda kazanılmış bir haktır. Bundan geri gitmek ne kadar tutarlı ve isabetli bir yaklaşımdır bunu kamuoyuyla da paylaşmanız lazım. Bunu ben de ilk kez duydum" diye konuştu.


- ADANA

Kaynak: AA