Erdemli'de Su Kanalları Islah Ediliyor
Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu, taşkın sulara önlem olarak özellikle seraların çok olduğu Akdeniz ve Koyuncu mahallelerinde bulunan su kanallarını temizlediklerini bildirdi.
Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu, taşkın sulara önlem olarak özellikle seraların çok olduğu Akdeniz ve Koyuncu mahallelerinde bulunan su kanallarını temizlediklerini bildirdi.
Akdeniz ve Koyuncu Mahallelerindeki su kanallarının yanı sıra ilçenin her yerindeki kanallarda ıslah çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Tollu, son 2,5 yılda yapılan bu tarz çalışmalar neticesinde büyük sel felaketlerinin önüne geçildiğini bildirdi.
Erdemli'nin çağdaş bir şehir olabilmesi için alt yapı sorununuzun olmaması gerektiğine dikkat çeken Tollu, altyapı ile ilgili sorunların büyük bir kısmını çözdüklerini belirterek şunları söyledi:
"Kanalizasyon, yağmur suyu tahliye ve içme suyu şebeke hatları ile ilgili sorunlarımızı bitirme noktasına geldik. Önümüzdeki günlerde Alata ve Tabiye Mahallerinin bu sorunlarını da çözeceğiz. Kısa bir süre sonra orada da çalışmalar başlayacaktır" dedi.
Tollu, sağanak yağışlara rağmen alınan tedbirler sonucu sel taşkını ile su baskınlarının yaşanmadığını kaydetti.
- MERSİN