Eruh'ta Tasavvuf Müziği Korosu Kuruldu
Eruh Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde tasavvuf müziği korosu kuruldu.
Eruh Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde tasavvuf müziği korosu kuruldu.
Merkezdeki müzik ve halk oyunları topluluğuna bağlı eğitmen ve kursiyerlerden oluşan 30 kişiden oluşan koroda yer alan gençler her akşam bir araya gelerek tasavvuf müziği icra ediyor.
Eruh Halk Eğitimi Merkezi'nden yapılan açıklamada, etkinlikler kapsamında tasavvuf ve halk müziğinden oluşan iki perdeli bir müzik dinletisi düzenleneceği bildirildi.
2 yıldır merkez bünyesinde oluşturulan müzik topluluğunun eğitmenlerince planlanan ve oluşturulan tasavvuf ve halk müziği korosunun yapmış olduğu çalışmaların ilçede memnuniyet yarattığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
"İlçedeki gençler bulundukları alanlar itibarıyla kalfalık ve çıraklık dönemlerini bitirdi, ustalık dönemine geçti. Öyle görülüyor ki yakın zamanda Eruh'taki gençler kabuklarını kırıp artık kendi başlarına daha büyük başarılara imza atacaklardır. Kurum olarak böyle bir çalışmayı başlatan eğitmenler ile koroda görev alan tüm gençleri tebrik ederiz. Tasavvuf müziği korosu, şubat ayı sonunda Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda ilçe halkına gösteri sergileyecek."
Muhabir: Nurettin Kilis/ Sema Kaplan
Yayıncı: Behçet Güngör - SİİRT