G8 Zirvesi
İngiltere Başbakanı Cameron (2)."Uluslararası şirketlerin vergi ödemelerini takip edecek yeni bir mekanizma üzerinde anlaştık" "Rehin alma olaylarında fidye ödemeye son verecek bir deklarasyon imzaladık" İngiltere Libya'da 7 bin askeri eğitecek.
- İngiltere Başbakanı Cameron (2):
"Uluslararası şirketlerin vergi ödemelerini takip edecek yeni bir mekanizma üzerinde anlaştık"
"Rehin alma olaylarında fidye ödemeye son verecek bir deklarasyon imzaladık"
İngiltere Libya'da 7 bin askeri eğitecek
Cameron, Kuzey İrlanda'da yapılan G8 Zirvesi'nin sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Cameron, G8 zirvesinin gündeminin vergilendirme, ticaret ve şeffaflık olduğunu belirterek, bu üç konuda da iki günlük zirvede ilerleme kaydettiklerini söyledi.
Zirvede, AB ile ABD arasında "tarihin en büyük ikili serbest ticaret anlaşmasının" müzakerelerine başlama kararı aldıklarını belirten Cameron ayrıca, vergilendirme ve şeffaflık konularında kuralları yeniden düzenleme potansiyeli olan "Lough Erne deklarasyonu" üzerinde anlaştıklarını belirtti. Cameron, G8 liderlerinin çok uluslu şirketlerin vergi ödemelerini takip edecek yeni bir uluslararası mekanizma üzerinde uzlaşı sağladıklarını da kaydetti.
Vergilendirme dışında, terörle ve aşırıcılıkla mücadele çabalarını artırma kararı da aldıklarını da belirten Cameron, "Bu, Libya hükümetine ve halkına daha fazla desteği de içeriyor. Ayrıca teröristlerin rehin alma olaylarında fidye ödemeye son verecek bir deklarasyonu imzaladık" dedi.
Bu arada İngiltere, 7 bin Libya askerini eğitme kararı aldı. Cameron, eğitime bazı G8 ülkelerinin de destek verebileceğini söyledi ancak bu ülkelerin isimlerini açıklamadı.
- Belfast