Galatasaray Liv Hospital İçin Euroleague A Lisansı Konusunda Açıklama Geldi

Son Güncelleme:

Avrupa Ligi yönetimi, Galatasaray Liv Hospital'ın almak için çalışmalarını sürdürdüğü A Lisansı ile ilgili sistemi değiştiriyor.

Basketbol Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, Galatasaray Kulübü'nün görüşmeleri sürdürdüğü A lisansıyla ilgili düzenleme yapacaklarını söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bertomeu, İspanya'nın Valencia ile Rusya'nın Unics Kazan takımları arasında oynanan ULEB Avrupa Kupası final serisi ilk maçından önce Galatasaray Liv Hospital'ı da ilgilendiren A lisansı sürecini hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa Ligi lisans sistemi üzerinde bazı hataların olduğunu kabul eden Avrupa Ligi başkanı, yeni sistemi 2015-2016 sezonunda uygulamayı istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Fazla olmasa da bazı ülkelerde şampiyon ve finalist takımların lisansı mevcut. Şu anda lisans sistemini yeniden gözden geçiriyoruz. Sistemin pek çok olumlu noktası var ama bazı hataları düzeltmemiz gerek. Önümüze bakmalı ve kısa vadede sistemin işlerliğini düzeltmeliyiz. Bu anlamda daha avantajlı olan İspanya örneğinde olduğu gibi lisans sistemini esneklik kazanmak için yeniden modifiye etmekten söz ediyoruz. İspanya'nın avantajını kullanabilen başka bir ülke yok. Bu, henüz Avrupa Ligi Yönetim Kurulu'na sunmadığımız bir fikir ama bunu yapmak ve 2015-2016 sezonunda uygulamak istiyoruz."

Kaynak: EuroSport.com