Gaziantep'te Rengarenk Bayramlaşma
Gaziantep'te resmi bayramlaşma törenine rengarenk yöresel kıyafetleriyle katılan Özel Zirve Üniversitesi'nin Nijeryalı öğrencileri ilgi odağı oldu.
Gaziantep'te resmi bayramlaşma törenine rengarenk yöresel kıyafetleriyle katılan Özel Zirve Üniversitesi'nin Nijeryalı öğrencileri ilgi odağı oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sempati toplayan Nijeryalı öğrencilerle tek tek tokalaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bayramı seçim bölgesi Gaziantep'te geçiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Polisevi'ni ziyaret ederek çalışanlarla bayramlaştı. Şahin, daha sonra Özel İdare Müdürlüğü'ndeki resmi bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Şahin burada milletvekilleriyle birlikte il yöneticilerinin bayramını kutladı. Bayramlaşma töreninde en büyük ilgiyi ise Özel Zirve Üniversitesi'nin Nijeryalı öğrencileri gördü. Bakan Şahin rengarenk yöresel giysileriyle kutlamalara katılan öğrencilerle tek tek tokalaşıp sohbet etti.
Bu yılki bayram kutlamalarına üst düzey komutanlarla birlikte katılan 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş de, çoğunluğu Nijeryalı oyan yabancı uyruklu öğrencilerle sohbet edip isimlerini sordu. Öğrenciler kendilerine gösterilen ilgiden memnun olarak objektiflere poz verdi.
Özel İdare Müdürlüğü'ndeki törenin ardından Bakan Fatma Şahin, partisine mensup Gaziantep milletvekillerinin yanı sıra, CHP milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ ile MHP Gaziantep Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ile birlikte, geçen ay Çukurca'da şehit olan er Fevzi Kazak'ın evine gidip, ailesiyle bayramlaştı.
(AK/BY/CK) - Gaziantep