Gaziantepli Şeflere Glutensiz Mutfak Eğitimi
Gaziantepli şeflere glutensiz mutfak eğitimiGaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından Gaziantep'te bulunan profesyonel şeflere glutensiz mutfak eğitimi veriliyor.
Gaziantepli şeflere glutensiz mutfak eğitimi
Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından Gaziantep'te bulunan profesyonel şeflere glutensiz mutfak eğitimi veriliyor.
Yaklaşık 50'ye yakın şefe verilecek eğitim sonrasında mutfaklarda glutensiz yemeklerin yaygınlaştırılması ve çölyak hastalarının yaşadığı zorlukların aşılması amaçlanıyor. Eğitimi veren şeflerden Süleyman Engin, yaklaşık 4 yıldır çölyak hastaları için çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi. Türkiye'nin çölyak hastalığı konusunda yabancı bir ülke olduğunu ancak ülkede binlerce çölyak hastası bulunduğunu belirten Engin, şöyle dedi:
'Türkiye'nin ilk glutensiz şeflerindenim. Yaklaşık 4 yıldır Türkiye'deeki çölyak hastaları için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Antep'te bulunan profesyonel şeflere glutensiz mutfak eğitimi veriyoruz. Türkiye çölyak hastalığına biraz yabancı bir ülke. Şeflerimiz de çölyak hastalığına yabancılar. Bu tarz projelerin amacı glutensiz şeflerin sayısını artırmaktır. Gaziantep'in Gastronomi kenti seçilmesiyle birlikte Gaziantep'e çok yakışacak bir projedir bu. Burada şefler glutensiz ekmek yapımını ve diğer Gaziantep mutfağına özgü yemekleri glutensiz yapmayı öğreniyorlar. Çölyak hastaları için özel ürünler üretiyoruz. Çölyak hastaları çok zorluklar yaşıyorlar. Bu eğitim sonrasında Antep'te bulunan şefler yöresel Antep yemeklerini glutensize çevirecekler.ö
Dernek Başkanı Songül Toprak Alisinanoğlu ise sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını bu projelerden birinin de çölyak hastalarına yönelik Gaziantep'te bulunan şeflere yönelik glutensiz mutfak eğitimi vermek olduğunu söyledi. Ulusal ve yerel anlamda Gaziantep mutfağını geliştirmeyi amaçladıklarını bildiren Alisinanoğlu, 'GASTURDER, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kurucu önderliğinde kurulmuş bir dernektir. Gaziantep mutfağını geliştirmek ulusal ve yerel çapta mutfağımızı tanıtmaktır misyonumuz. Şu anda alt yapıyı geliştirmek adına yiyecek içecek sektöründeki kişilere eğitimler düzenliyoruz. Amacımız Gaziantep mutfağının aslını koruyarak çeşitlendirmeler yapabilmek. Bugün burada çölyak hastalarına uygun glutensiz mutfak eğitimi veriliyor. Kendi mutfağımıza uyarlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.