Gelibolu Yarımadası'nda Yağmur Şehit Kemiklerini Ortaya Çıkardı
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Şehit Kemiklerinden görüntüler -Kemiklerinin dualarla üzerinin toprakla örtülmesi -Kaymakam Murat Uzunparmak ile röportaj - Gelibolu Yarımadası'nda yağmur şehit kemiklerini ortaya çıkardı Yarımadadaki tarihi alanda etkili olan yağışın ardından ortaya çıkan kemikler, yeniden toprağa gömüldü Eceabat Kaymakamı Uzunparmak: "Bizler bu güzergahtan geçerken şehitlerimizin kemiklerine denk geldik.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
-Şehit Kemiklerinden görüntüler
-Kemiklerinin dualarla üzerinin toprakla örtülmesi
-Kaymakam Murat Uzunparmak ile röportaj - Gelibolu Yarımadası'nda yağmur şehit kemiklerini ortaya çıkardı
Yarımadadaki tarihi alanda etkili olan yağışın ardından ortaya çıkan kemikler, yeniden toprağa gömüldü
Eceabat Kaymakamı Uzunparmak:
"Bizler bu güzergahtan geçerken şehitlerimizin kemiklerine denk geldik. Çok üzüldüm"
"Tekrar aynı bölgeye gelerek şehitlerimizin kemiklerini buradan alıp uygun bir şehitliğe defnetmeyi düşünüyorduk ama görüntüye göre burada ciddi anlamda şehidimiz var. Tek bir şehit cenazesi gibi durmuyor"
Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda etkili olan yağışın ardından topraktan şehit kemikleri çıktı.Alınan bilgiye göre, Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak ile kaymakam adayı Adem Balkanoğlu, her yıl 25 Nisan tarihinde gerçekleştirilen "57. Alaya Vefa Yürüyüşü" güzergahında incelemeye çıktı.Uzunparmak ve Balkanoğlu, Kocadere köyünden Conkbayırı mevkisine doğru yaptıkları yürüyüş sırasında yolun sağ tarafında, bölgede etkili olan yağışın ardından toprak üzerine çıkan ve şehitlere ait olduğu belirtilen kemiklere rastladı.Durumu Özel İdare Müdürü Murat Türkel ile Kocadere köyü imamı Muhammet Aktaş'a anlatan Uzunparmak ve beraberindekiler, daha sonra aynı mevkiye dönerek dualar okuyup kemikleri kaymakamlık personelinin de yardımıyla tekrar toprağa gömerek koruma altına aldı.Kaymakam Murat Uzunparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocadere köyünün Çaylar Deresi yakınlarında şehit kemikleri bulduklarını söyledi.Bundan 101 yıl önce binlerce insanın vatanları için canlarını seve seve feda ettiğini anlatan Uzunparmak, "Şehitlerimiz o günkü savaş koşullarını göz önüne aldığımızda bulundukları yere defnedilmiş. Bizler bu güzergahtan geçerken şehitlerimizin kemiklerine denk geldik. Çok üzüldüm. Tekrar aynı bölgeye gelerek şehitlerimizin kemiklerini buradan alıp uygun bir şehitliğe defnetmeyi düşünüyorduk ama görüntüye göre burada ciddi anlamda şehidimiz var.Tek bir şehit cenazesi gibi durmuyor" dedi. Buradan nakil yapmanın zor göründüğünü dile getiren Uzunparmak, şöyle devam etti: "Bizde geçici olarak üzerlerini toprak ile örterek dualar okuduk.Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile irtibata geçmek sureti ile detaylı bir inceleme yapılması için bir çalışma başlatacağız.101 yıl geçmesine rağmen bu toprakların neresini kazsanız şehitlerimize denk geliyoruz. Onları her yerde görebiliyoruz. Bu, milletimizin bu topraklar için ne kadar şehit verdiğini gözler önüne seriyor. Allah onların şefaatine bizleri nail eylesin. İnşallah bizler de memleketimize o şuurla bilinçle sahip çıkarız" diye konuştu.