Gençlerin Kötü Alışkanlıklardan Korunması

Son Güncelleme:

Osmaniye Valisi Oduncu: "Kurumlarımızla işbirliği içerisinde sistemli çalıştığımız takdirde gençleri suçtan ve kötü alışkanlıklardan koruyabiliriz"

Vali Mehmet Oduncu, "Kurumlarımızla işbirliği içerisinde sistemli çalıştığımız takdirde gençleri suçtan ve kötü alışkanlıklardan koruyabiliriz" dedi.


Oduncu, Valilik binasında düzenlenen toplantıda, gençlerin kötü alışkanlık ve suça sürüklenmekten korunması amacıyla kurumların yapacağı çalışmaların belirlenmesi için bir araya geldiklerini söyledi.


Osmaniye'nin, milli ve manevi değerleri yüksek il olduğuna dikkati çeken Oduncu, şöyle konuştu:


"Bu değerlerin yüksek olduğu illerde, toplumsal otokontrol sistemi sayesinde madde kullanımının düşük olması gerekir. Gençlerimiz arasında madde kullanımı gün geçtikçe artıyor ancak ilgili tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde, sistemli çalıştığımız takdirde gençleri suçtan ve kötü alışkanlıklardan koruyabilir, kurtarabiliriz. Dolayısıyla bu konuda tüm kurumlarımızın duyarlı olmasını bekliyorum. Kurumların, çevrelerinde de duyarlılık oluşturmaları gerekir. Öncelikle gençlerimizin ciddi tehlike ile karşı karşıya olduklarının farkında ve bilincinde olmamız gerekiyor. Bu nedenle her kurumumuz kendi alanı ile ilgili neler yapılabileceği konusunda çalışma yapmalı. Her kurum diğer kurumun işini kolaylaştırmalı. Bu hepimizin sorumluluğu. Bu çocukları ve gençleri, tıpkı kendi çocuklarımızı koruduğumuz gibi korumalıyız."


"Okula gidemeyen çocukları tespit edeceğiz"


Okula gitmeyen çocuk sayısı ve bu çocukların hangi sebeplerle eğitime devam etmediğini de belirlemek için İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç'a talimat veren Vali Oduncu, şunları kaydetti:


"Osmaniye'de çocuklar suç işliyorsa, eğitim alamıyorsa, kötü alışkanlıklar ediniyorsa bu sadece ailelerinin değil, bizim de sorumluluğumuzdadır. Dolayısıyla okula gidemeyen çocuklarımızı ve neden okula gidemediklerini tespit edip bu çocuklarımızın okula gitmelerini sağlamamız gerekiyor. Ayrıca bu çocuklar suç işliyorsa, kötü alışkanlık ediniyorsa bunların sebeplerini tespit ederek, acil çözüm geliştirmeliyiz. Çocuklarımızın geleceğini sadece ailelerinin sorumluluğuna bırakamayız. Biz, sorumluluk makamındayız. Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmak ve çocuklarımıza daha aydınlık bir gelecek sağlamak zorundayız." - Osmaniye

Kaynak: AA