Gül: Siyasete Dönerim Ama Şartlı, İşime Karıştırmam

Son Güncelleme:

Eski danışmanı Ahmet Sever, Abdullah Gül'ün siyasete dönebileceğini ama bunun için şartı olduğunu ve çift başlılığa karşı olduğunu söyledi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinde başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever, Gül'ü yanında çalıştığı 12 yılı özetleyen bir kitap yayınladı.

Ahmet Sever'in aktardığına göre; Gül siyasete dönüş şartlarını, "Çift başlılık olmaz. Ben gelir başbakanlığı yaparım. Karıştırmam. Ben nasıl cumhurbaşkanlığı yaptıysam, sen de öyle cumhurbaşkanlığı yaparsın" şeklinde sıraladı.

DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMALAR

Hürriyet Gazetesi'ne kitapla ilgili bir röportaj veren Ahmet Sever, Gül'ün siyasete dönüş şartlarından, Erdoğan - Gül ayrışmasına birçok konuda siyasette dengeleri değiştirecek açıklamalar yaptı.

"BANA İHTİYAÇ DUYULURSA"

Eski Cumhurbaşkanının siyasete dönmeye 'can atmadığını' savunan Sever, Gül'ün kendisine "Gelişmeler ne gösterir bilinmez. Gerçekten bana ihtiyaç duyarlarsa, o zaman düşünürüm. Tabii bunu kendi şartlarımı ortaya koyarak yaparım" dediğini aktardı.

"ÇİFT BAŞLILIK OLMAZ"

Sever'in anlattığına göre, Gül dönüş şartlarını da ""Çift başlılık olmaz. Ben gelir başbakanlığı yaparım. Karıştırmam. Ben nasıl cumhurbaşkanlığı yaptıysam, sen de öyle cumhurbaşkanlığı yaparsın. Yetkilerinin içinde kalarak... Sen nasıl bir başbakanlık yaptıysan ben de öyle yaparım." şeklinde sıraladı.