Hamas, Tel Aviv'deki Havaalanını Vurduğunu İddia Etti

Son Güncelleme:

İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'nı vurduğunu öne sürdü.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'nı M75 füzeleriyle vurduğunu iddia etti.

"4 ADET M75 FÜZESİYLE VURULDU"

İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Tel Aviv kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ben Gurion Havaalanı, 4 adet M75 füzesiyle vuruldu. Ben Gurion Havaalanı, ilk kez hedef alındı" denildi.

Açıklamada ayrıca, Askalan'a 5, Aşdod'a 9 füze fırlatıldığı, Tselim Askeri Üssü'nün de 6 füzeyle hedef alındığı kaydedildi.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ: DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ

Öte yandan İsrail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'den atılan 3 roketin, Tel Aviv el-Kubra bölgesinde "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti.

SALDIRININ ARDINDAN SİRENLER ÇALDI

Lerner, saldırının ardından bölgede sirenlerin çalmaya başladığını ifade etti.

LÜBNAN'DA İSRAİL'İ İLK KEZ VURDU

Gazze’ye yönelik 4 gündür operasyon yürüten İsrail’i, Lübnan ilk kez roketle vurdu. Aşhod bölgesinde bulunan bir benzin istasyonuna düştüğü açıklanan roketin yangına sebep olduğu belirtildi.

Lübnan tarafından atılan roketler günlerdir devam eden operasyonda, İsrail’e düzenlenen en ciddi saldırı olarak nitelendiriliyor.

Gazze’de İsrail ordusunun saldırıları sonucu en az 95 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda sivil yaralandı.

Kaynak: AA