Hasankeyf'te Kanolar Yarıştı

Son Güncelleme:

Batman'ın tarihi Hasankeyf İlçesi'nde 'Hasankeyf gençlik festivali' kapsamında Dicle Nehri'nde ilk kez kano yarışması düzenlendi.

Batman'ın tarihi Hasankeyf İlçesi'nde 'Hasankeyf gençlik festivali' kapsamında Dicle Nehri'nde ilk kez kano yarışması düzenlendi. Hasankeyf'e 3 kilometre kala yapılan yarışmayı Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın başlattı.


Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Hasankeyf Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının işbirliğiyle ilk kez düzenlenen 'Hasankeyf Gençlik Festivali'nde çeşitli etkinler düzenlendi. Etkinlikte bisiklet, kano ve tekvando yarışmaları ilgi gördü. Hasankeyf İlçesi'nden yeni oluşan kano takımının da katıldığı yarışmalar çekişmeli geçti.


Yarışmaya Bursa, Samsun, Rize, Trabzon ve Hasankeyfli sporcular katıldı. İlk düzenlenen kano yarışmasına vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Üç kilometrelik parkurda düzenlenen yarışma, Hasankeyf'in tarihi taş köprüsünde son buldu.


Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın finanse ettiği 'Hasankeyf gençlik festivali' projesinde Hasankeyf gençliği yetiştirmek ve ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlemek amacıyla yaptık. Hasankeyfli gençler bu spora yabancı değiller, Dicle Nehri'ni karış karış bilen gençlerdir. Bugün de 12 Hasankeyfli gencimizin katıldığı ve Türkiye'nin birkaç ilinden gelen 19 yarışmacıyla kano yarışmasını düzenledik. İnanıyoruz ki ilk defa yaptığımız kano yarışması Hasankeyf'e yerleşecek ve bu sporu yapmaya devam edecekler. Nehirde bu spora alışkınlardır" dedi. - Batman

Kaynak: DHA