Irak'taki Olaylar
Irak ordusu, Ramadi kentinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda onlarca militanın öldürüldüğünü bildirildi.
Irak ordusu, Ramadi kentinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda onlarca militanın öldürüldüğünü bildirildi.
Enbar Operasyonları Komutanı Tümgeneral İsmail Mahlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramadi'nin kurtarılması için düzenlenen askeri operasyonda hava destekli güçlerin DAEŞ'e ait mevzileri hedef aldığını belirtti. Mahlavi, operasyonda DAEŞ safında büyük kayıp olduğunu, onlarca militanın öldüğünü bildirdi.
Enbar il komutanlarından Ali İbrahim Debun da Bağdadi nahiyesinin kuzeydoğusundaki Cezire el-Bağdadi bölgesinde DAEŞ örgütüne yönelik operasyonda 10 militanın öldürüldüğünü, 27 patlayıcının bomba imha ekibi tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti.
Bağdat'ta bombalı saldırılar
Öte yandan emniyet kaynakları, başkent Bağdat'ın Ebu Gureyb beldesinde askeri devriye aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 1 askerin öldüğünü, 4'ünün yaralandığını söyledi.
Başkentin batısında yer alan İskan ile güneydoğusundaki Zafaraniye bölgelerinde ise iki ayrı bombanın infilak ettirilmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı kaydedildi.
Bu arada Hüseyniye nahiyesi ile Nasr semtinde de üzerlerinde kurşun izleri ve bıçak darbesi olan 2 erkek ve 1 kadın cesedinin bulunduğu aktarıldı.