IŞİD'in Sözde İslami Mahkemesi ve Darağacı Görüntülendi

Son Güncelleme:

Irak Savunma Bakanlığı, IŞİD'in boşalttığı mekanlarda idam cezasına çarptırılan kişilerin asıldığı darağacı görüntülerini basına servis etti.

IŞİD terör örgütüne karşı yürütülen geniş çaplı operasyonlarda 36 köy daha IŞİD'in elinden alındı. O son operasyonlarda örgütün sözde İslami mahkemesi, kendi kanunlarına göre idam kararı aldığı kişileri astığı darağacı da ilk kez görüntülendi.

36 KÖY TAMAMEN TEMİZLENDİ

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı ve görüntülü bildiriye göre; Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinden hareket ederek ilçenin batısında 30. Mekanize Piyade Tümeni öncülüğünde Şii ve Türkmen milislerin de destek vermesiyle yapılan geniş kapsamlı operasyonlar sonucu Irak Şam İslam Devleti terör örgütü elinde bulunan 36 köy tamamen militanlardan temizlendi.

50 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Bildiriye göre; Irak Hava Kuvvetleri'ne ait helikopter ve savaş uçaklarının havadan destek verdiği operasyonda en az 50 IŞİD militanı öldürüldü.

Tuzhurmatu'nun 15 km batısında yer alan Bir Ahmed köyünde örgüt tarafından hastane olarak kullanılan bir okulda oldukça yüksek miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi.

DARAĞACI GÖRÜNTÜLENDİ

Diğer bir köyde ise örgütün sözde İslami mahkemesi olarak bilinen bir binanın içinde idam cezasına çarptırılan kişilerin asıldığı darağacı görüntülendi.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLER, YERDE KAZILAN SIĞINAKLAR...

Bakanlık tarafından dağıtılan görüntülerde, köylere yapılan baskın sırasında tanklardan atılan top atışları, IŞİD militanlarının bulunduğu binalara isabet edişi, dumanların yükselişi, çatışmalarda öldürülen teröristler ve yerde kazdıkları sığınak da görülüyor.

Kaynak: DHA