IŞİD, Kaçıracak Gazeteci Arıyor

Son Güncelleme:

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, IŞİD terör örgütünün Türkiye sınırına yakın bölgede kaçıracak batılı gazeteci aradığını yazdı.

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, IŞİD'in gazetecilere yönelik kaçırma faaliyetlerinin sınır bölgelerinin Türkiye'nin içine doğru kaydıracağını öne sürdü. Bir büyükelçilik çalışanının kendisine "Suruç civarında tehlike büyük; IŞİD kaçıracak gazeteci kolluyor. Hedeflerin başında Batı medyası çalışanları var. Sınırın 20 kilometre içerisine kadar durum kritik, gitmemenizi öneririz" dediğini aktardı.

İşte yazının ilgili bölümü;

Dün sabah Ankara'da bulunan, ve isminin verilmesini istemeyen bir Batı devleti büyükelçiliğinden telefon geldi. Hattaki diplomatın sesi endişeliydi. "Sınıra gitmeyi planlıyorsanız aman dikkat" dedi. "Suriye sınırından mı bahsediyordu?" "Evet" dedi. Ve ekledi: "Özellikle Suruç civarında tehlike büyük; IŞİD kaçıracak gazeteci kolluyor. Hedeflerin başında Batı medyası çalışanları var. Sınırın 20 kilometre içerisine kadar durum kritik, gitmemenizi öneririz." Gelen istihbarat raporlarında IŞİD'in kaçırma faaliyetlerini artık sınır ötesine yani Türkiye'nin içine kaydırmaya planladıkları belirtiliyor.

Benzer uyarılar epeydir kulağıma geliyordu. Ankara'da görüştüğüm hükümet yetkilileri birtakım organize çetelerin Hatay, Gaziantep ve Kilis'te bulunan yabancı yardım kuruluş personeline göz diktiğini, ve bir kaç defa güvenlik birimlerinin müdahalesiyle kurtulduklarını anlattılar.

Gazeteciler ve yardım kuruluşlarında çalışan elemanlar, özellikle de Batılılar son derece cazip, çünkü örgütlere milyonlarca dolar kazandırıyorlar. Ancak Amerika ve İngiltere fidye ödemeyi reddediyor. Bu yüzden vatandaşları öldürülüyor.

ÖNERİLER

Uzmanın tavsiyesi: Suriye'ye gitmeyin. İlle de sınırdan haber yapacaksanız görüştüğünüz kişilere dikkat edin. Ve reklam gibi olacak ama ne yapalım. İ-Phone'unuz varsa "Find my friend" yani "arkadaşımı bul" app'ini yükleyin. 3G'li erişim olan bölgelerde son bulunduğunuz yer tespit edilebiliyor. Gerisi Allah'a kalmış. (Bir cevşen bulundurmakta da fayda var.)

Kaynak: Haberler.Com