İşportacılar Bu Kez de Aksaray'da Eylem Yaptı
Dün Sultanahmet'te zabıta noktasının üzerine çıkıp eylem yapan 5 işportacı bugün de Aksaray'daki bir alışveriş merkezinin tabelasının bulunduğu yere çıkarak eylem yaptı.
Dün Sultanahmet'te zabıta noktasının üzerine çıkıp eylem yapan 5 işportacı bugün de Aksaray'daki bir alışveriş merkezinin tabelasının bulunduğu yere çıkarak eylem yaptı. Taşkınlık yaparak çevreye korku dolu anlar yaşatan işportacılar gözaltına alındı.
Dün akşam saatlerinde Sultanahmet'te zabıta noktasının üzerine çıkarak satırlarla, tinerlerle eylem yapan işportacılar bugün de Aksaray'da bulunan bir alışveriş merkezinin tabela duvarına çıktı. Ellerinde satırlar, tinerler ve bira şişeleri olan işportacılar yine çevreye ve kendilerine zarar verdi. Ellerindeki jiletlerle vücutlarını kesen işportacılar, kendilerini dün dövdüklerini iddia ettikleri zabıta ekiplerinin olay yerine gelmelerini istedi.
Çevreye cam şişeler atmaya başlayınca polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Polisin ikna çalışmaları fayda etmeyince olay yerine bu kez itfaiye ekipleri ile çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Ancak işportacılar bu kez de çevik kuvvet ekiplerinin olay yerinden gitmesini istedi ve birbirlerinin üzerine tiner döktü. Kendilerini yakacaklarını söyleyen işportacıları diğer eylemci arkadaşları ikna etti. Eylemlerini sonlandıran 5 işportacı gözaltına alınarak Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'ne götürüldü. Bu arada, bazı vatandaşlar da yaşanan olaya tepki gösterdi.