İstanbul Adalet Sarayı Önündeki Silahlı Kavga

Son Güncelleme:

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde iki grup arasında çıkan ve bir kişinin ölümü, iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde iki grup arasında çıkan ve bir kişinin ölümü, iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.


Bir kişiyi öldürdüğü ve iki 2 kişiyi yaraladığı iddia edilen M.F.C'nin, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, 2011 yılında öldürülen Ömer Koçoğlu'nun duruşmasını takip etmek için adliyeye geldiğini, silahını adliye dışında bir yere sakladıktan sonra binaya girerek duruşmayı izlediğini söylediği belirtildi.


Şüphelinin, duruşmanın ardından adliye çıkışında iki tarafın kavga ettiğini ve S.K'nin kendilerine doğru ateş ettiğini görmesi üzerine tabancasını sakladığı yerden alarak adliye önündeki parkta bulunan gruptakilerin ayaklarına doğru rastgele 4-5 el ateş ettiğini ifade ettiği öğrenildi.


Emniyette işlemleri tamamlanan M.F.C ile diğer şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında çevik kuvvete ait midibüslerle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.


Ömer Koçoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davanın tarafları arasında adliyenin C kapısı önünde önceki gün çıkan silahlı kavgada, Tahsin Pınar, Mustafa Kılıç ve Mehmet Özenç yaralanmıştı. Pınar, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.


- İSTANBUL

Kaynak: AA