İstanbul Boğazı'nda feci olay: Kılavuz kaptan hayatını kaybetti

Son Güncelleme:

İstanbul Boğazı'ndan geçişe hazırlanan yük gemisine kılavuzluk hizmeti vermek için giden kaptan, denize düşerek hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde yaşanan olayda kılavuz kaptan Oğuz Kök, transfer esnasında denize düşerek hayatını kaybetti. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, deniz şehidimize Allah'tan rahmet dileği ile ailesine ve denizcilik camiasına sabır diliyoruz.

İstanbul Boğazı'nda feci olay: Kılavuz kaptan hayatını kaybetti

İSTANBUL - İstanbul Boğazı'ndan geçişe hazırlanan yük gemisine kılavuzluk hizmeti vermek için giden kaptan, denize düşerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre olay sabah 04.30 sıralarında İstanbul Boğazı güney girişinde yaşandı. İstanbul'dan Rusya'nın Tuapse şehrine gidecek olan New Siam isimli yük gemisine kılavuzluk hizmeti vermek için giden kaptan Oğuz Kök, güverteye çıkmaya çalışırken denize düştü. Feci olayda kılavuz kaptan Oğuz Kök, hayatını kaybetti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Bu sabah, İstanbul Boğazı güney girişinde kılavuzluk hizmeti vermek için gemiye katılırken, transfer esnasında denize düşen Kılavuz Kaptanımız Oğuz KÖK şehadete ermiştir. Deniz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve denizcilik camiasına sabırlar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA