Kadın Meclisi Üyesinin Öldürülmesine Hakkari'den Tepki

Son Güncelleme:

Hakkari BDP Kadın Meclisi, İstanbul Küçükçekmece BDP Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincarın, öldürülmesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Basın açıklamasını yapan Hakkari BDP Kadın Meclis Üyesi Zeynep Besi Dara,Nazliye Sincar erkek egemen zihniyet tarafından katledilmiştir. Katledilen kadınların tek sorumlusu AKP hükümetidir dedi.BDP İl Binası'nda yapılan basın açıklamasına BDP Merkez İlçe Başkanı Yavuz Aksaç, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demir, BDP Kadın Meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Hakkari BDP Kadın Meclisi Üyesi Zeynep Besi Dara, Nazliye Sincar'ın daha önce koruma talep ettiğini iddia etti. Dara, Katledilen kadınların tek sorumlusu AKP hükümetidir.


Katliamlara karşı bu kadar kayıtsız kalan hükümetin var olan zihniyeti pekiştirme çabası, bu cinayetle bir kez daha kendini net olarak ortaya koymuştur. AKP hükümeti erkek egemen zihniyeti artık sorgulamalıdır. Bu sistemin yakıcı, yıkıcı ve diğer tüm olumsuz yönlerini ortadan kaldırmak için gerekli çalışmalar yapılmalı. Hukuki olarak var olan yasal düzenlemelerin, kağıt üzerinde kalmaması, bunların uygulamaya konulması gerektiğini bir kez daha önemle vurguluyoruz. Biz kadınlar olarak, erkek zihniyetine karşı yürüttüğümüz mücadeleyi, katledilen kadın yoldaşlarımız şahsında özgün kadın örgütlülüğümüzü yaratarak daha güçlü ve kararlı bir şekilde devam ettireceğiz dedi.

Kaynak: DHA