Kırmızı Bülten Kararı İsrail'de Anında Yankılandı

Son Güncelleme:

Mavi Marmara baskınına ilişkin dönemin 4 İsrailli komutanına, İstanbul'daki davada Interpol'den kırmızı bülten talep etmesi İsrail'de yankılandı.

10 Türk'ün ölümüne yol açan Mavi Marmara baskınına ilişkin dönemin dört İsrailli komutanın gıyabında yargılandığı, İstanbul'daki davada mahkemenin, duruşmalara gelmeyen komutanların yakalanmaları ve tutuklanmaları için İnterpol'den "kırmızı bülten" talep edilmesi yönündeki kararı anında İsrail'de yankılandı.

JERUSALEM POST, KARARI YAYINLADI

Jerusalem Post, "Türk mahkemesi, İnterpol'dan İsrail Silahlı Kuvvetleri eski Genelkurmay Başkanı Aşkenazi ve üç komutanın daha tutuklanmasını istedi" başlıklı haberinde mahkemenin İnterpol'dan söz konusu eski komutanlar ile ilgili "kırmızı bülten" çıkarılmasını talep etmeye karar verdiğini anlatıyor.

"DAVANIN, BARIŞMA ÇABALARI ÇERÇEVESİNDE KALKACAĞINA İNANILIYORDU"

Türk savcılarının dört komutan hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezasını istediklerinin anımsatıldığı haberde "Ancak uluslararası davaların, Türkiye ile İsrail arasında devam eden barışma çabaları çerçevesinde kalkacağına inanılıyordu" deniliyor.

Kaynak: ANKA