Uygulamayı yükle! YÜKLE

Japonya'daki 33 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Yurda Döndü

Son Güncelleme:

Arama kurtarma çalışmaları için Japonya'ya giden 33 kişilik ekip Atatürk Havalimanı'nda aileleri ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Deprem ve tsunami felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları için Japonya'ya giden 33 kişilik ekip Atatürk Havalimanı'nda aileleri ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.


Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Tokyo'dan İstanbul'a gelen arama kurtarma ekiplerini Atatürk Havalimanı'nda aileleri ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.


Deprem felaketinin ardından Japonya'da yaptıkları arama kurtarma çalışmaları hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan UMKE Japonya Sorumlusu Hüseyin Nail Kavlakoğlu, "25 gün önce total bir ekip olarak Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından Japonya'da gönderildik. 28 kişilik bir Sivil Savunma ekibi ve beş kişilik UMKE ekibiyle arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Orada, olası çıkabilecek sağlık problemlerine çözüm üretmek ve Sivil Savunma ekiplerine entegreli biçimde arama kurtarma çalışması yapmak üzere yerleştik. Depremin üzerinden çok zaman geçmesinden dolayı çalışmalarımız kurtarmadan ziyade aramaya yönelik oldu. Ama orada başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Japon halkının bu konuya tepkisi üst düzeydeydi. Herkes çok farklı algıladı çok değer verildik. " dedi.

Kaynak: DHA