Julian Assange'ın Ekvador Konsolosluğunu Terk Etmesi İsteniyor!
WikiLeaks kurucusu Assange iki yıldır sığındığı Londra'daki Ekvador konsolosluğundan çıkacak mı?Avusturalyalı gazeteci, yayımcı ve aynı zamanda WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange iki yılı aşkın bir süredir Londra'daki Ekvador konsolosluğunda yaşıyordu.
WikiLeaks kurucusu Assange iki yıldır sığındığı Londra'daki Ekvador konsolosluğundan çıkacak mı?
Avusturalyalı gazeteci, yayımcı ve aynı zamanda WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange iki yılı aşkın bir süredir Londra'daki Ekvador konsolosluğunda yaşıyordu. Asange hakkında, İsveç'te bir cinsel taciz olayına karıştığı gerekçesiyle İngiliz polisi tarafından tutuklama kararı çıkarıldı. Hasta olduğu söylentileri yayılan ve bu nedenle Ekvador konsolosluğundan çıkmak zorunda kaldığı iddia edilen Assange, konsolosluktan dışarı adımını attığı an İngiliz polisi tarafından tutuklanacak.
Julian Assange'ın avukatları İsveç'teki taciz iddiası nedeniyle mahkemeye temyiz başvurusunda bulunmuştu.
Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino ise, olayın çok uzadığını ve Julian Assange'ın konsoloslukta kaldığı iki yıllık sürecin gereğinden fazla olduğunu belirtti.
WikiLeaks'den bir sözcü ise ancak İngiliz hükümetinin sorumluluklarını yerine getirmesiyle Assange'ın konsolosluk binasını terk edeceğini bildirdi. Ancak bu sorumlulukların ne olduğu ise henüz netliğe kavuşmadı.
Görünüşe göre Assange ancak İngiliz hükümeti tarafından güvenli bir şekilde çıkışına izin verilirse ve ABD ya da İsveç'e iadesi söz konusu olmazsa konsolosluktan ayrılacak.
The post Julian Assange'ın Ekvador Konsolosluğunu Terk Etmesi İsteniyor! appeared first on Silikon Vadisi TV.