Kadına Şiddet Sadece Yasayla Düzelmez

Son Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2011 yılında şiddete maruz kalan 177 kadının öldüğünü, bu sayının geçen yıl 165'e düştüğünü söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2011 yılında şiddete maruz kalan 177 kadının öldüğünü, bu sayının geçen yıl 165'e düştüğünü söyledi. Şahin, şiddet olaylarının azalmasının sadece yasal düzenlemeler ile sona eremeyeceğini vurgularken, "Bu iş yalnızca akşamdan sabaha yasa çıkarmayla düzelmeyecek. Çok daha derin ve sosyolojik analizlerle bu sorunun cevabını bulmamız gerekiyor" dedi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Valilik girişinde polis mangası tarafından karşılanan Bakan Şahin, makamında ziyaret ettiği Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'den kente ilişkin brifing aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, şiddete maruz kalan kadınlara ilişkin yasal düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Kadını koruyan yasal düzenlemelerin ardından 2011 yılında 177 kadının uğradığı şiddet nedeniyle yaşamını yitirdiğini, bu sayının 2012 yılında 165'e gerilediğini ifade etti. Kadına yönelik şiddetin sonna ermesi için sürekli çalışıldığını anlatan Bakan Şahin, şöyle dedi:


" Kadına şiddet, akşamdan sabaha yasa çıkarmayla düzelmeyecek. Çok daha derin ve sosyolojik analizlerle bu sorunun cevabını bulmamız gerekiyor. Amacımız; insan mutluluğu ve yaşam kalitesini yükseltmek. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Öyle ki; hukuk devletinde yapılması gereken birçok şeyi yaptık. Çıkardığımız ve kadını koruyan yasal paket dünyanın en güçlü paketi oldu. Bu işin yasal düzenlemelerin ötesinde insani ve vicdani ve değerlerle ilgili tarafı da var. Bu kavramlara ilişkin olarak da insanlarımızın eğitilerek, kadına yönelik şiddetin sonlandırılmasını amaçlıyoruz. Bu bakımdan tek taraflı düşünmediğimiz için çok boyutlu çalışmalar yapıyoruz. Kadına şiddetin en büyük nedeni alkol, uyuşturucu ve madde kullanımıdır. Ana temaların içinin çok daha güçlendirilmesi ve bunu uygulayan kişinin hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekiyor. Bunları da Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışıp hallediyoruz."


Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, ziyaret anısına Bakan Fatma Şahin'e isminin yazılı olduğu ve kentin ünlü ceviz oymalı sanatının sergilendiği bir sandık hediye etti. Şahin, ziyaretini ardından Kahramanmaraş Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Poyraz'ı da makamında ziyaret etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA