"Kardeşlerimiz İçin Ayazdayız" Eylemi
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir grup, Suriye'de yaşananları protesto etmek için sabaha kadar sürecek, "Kardeşlerimiz İçin Ayazdayız" eylemine başladı.
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir grup, Suriye'de yaşananları protesto etmek için sabaha kadar sürecek, "Kardeşlerimiz İçin Ayazdayız" eylemine başladı.
Akçakale Birlik Köprüsü Derneğince düzenlenen etkinlik kapsamında akşam saatlerinde Akçakale Sınır Kapısı'nda toplanan bir grup, Suriye'de yaşanan olaylarda hayatını kaybeden siviller için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gruptakiler, daha sonra bu ülkedeki şiddet olaylarının son bulması için dua etti.
Dernek Başkanı İbrahim Halil Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan zulme karşı sessiz kalmamak için Akçakale Sınır Kapısı'nda sabah namazına kadar nöbet tutup, yaşananların son bulması için dua edeceklerini söyledi.
Duyarlı bütün vatandaşların Suriye'de, Beşşar Esed ve yönetiminin işlediği bu zulme sessiz kalmadığını ve eyleme destek verdiğini aktaran Arslan, şunları kaydetti:
"Suriye halkı diktatörlüğe karşı aylardır direniyor. Uluslararası basın-yayın kuruluşlarının çalışmalarının engellendiği, medya mensuplarının ülke dışına çıkartıldığı, büyük bir karartma operasyonunun uygulandığı Suriye'nin muhtelif şehirlerinden her gün yeni katliam haberleri gelmektedir. Silahsız, barışçıl eylemlere karşı rejim güçlerince gerçekleştirilen vahşice saldırılarda her defasında yüzlerce insan hayatını kaybediyor.
Hiçbir hukuk prosedürü işletilmeksizin yürütülen kitlesel tutuklama kampanyalarıyla toplum susturulmaya, sindirilmeye çalışılıyor. Suriye'deki vahşete sessiz kalmamak için biz de bir şeyler yapmak istedik. Destek veren herkese teşekkür ederiz."
Bu arada, dernek yetkililerince, katılımcılara sıcak çorba, çay ve poğaça dağıtıldı.
- ŞANLIURFA