Kartal Belediyesi'nin "Maker Atölyeleri" Ara Tatilde Çocuklar ve Gençlerle Buluşacak

Son Güncelleme:

Kartal Belediyesi, 19-30 Ocak 2026 tarihlerinde bilim ve teknoloji odaklı Maker Atölyeleri düzenleyecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik etkinliklerle çocukların bilimsel düşünme ve dijital beceriler kazanmaları hedefleniyor.

(İSTANBUL) - Kartal Belediyesi'nin çocuklara ve gençlere bilim, mühendislik ve teknoloji alanlarında yenilikçi deneyimler kazandırmak amacıyla düzenleyeceği "Maker Atölyeleri", 19–30 Ocak 2026 tarihleri arasında Makina Hangar'da gerçekleştirilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik planlanan eğitim programı sayesinde öğrenciler, ara tatilde teknoloji ve üretim temelli uygulamalarla buluşma şansı elde edecek.

Kartallı çocukların ve gençlerin bilimsel düşünme, problem çözme ve dijital beceriler kazanması amacıyla ara tatilde düzenlenecek eğitim programı; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini teknoloji ve üretim temelli uygulamalarla buluşturacak.

Lego ile Kodlama, 3D Printer, Raspberry Pi, 3 D Kalem Atölyesi, Biyonik Robotlar ve Çocuk Bilim ve Mühendisliği Koridoru başlıklarında düzenlenecek atölyeler, öğrencilerin yaş ve sınıf düzeylerine göre gerçekleştirilecek.

Öğrenciler; Raspberry Pi Atölyeleri'nde Raspberry Pi'yi tanıyıp yazılımın temel mantığını öğrenecek, basit bir sensör projesi üzerinden Python ile kod yazmayı, elektronik bileşenleri kullanmayı ve gerçek zamanlı veri okumayı deneyimlemiş olacak.

"Biyonik Robotlar: Biyonik Balık Yapı Atölyesi" etkinliğinde doğadan ilham alan mühendislik uygulamalarıyla kendi biyonik balıklarını tasarlayıp hareket ettirirken, FESTO iş birliğiyle gerçekleştirilen atölyede aynı zamanda mühendisliğin doğadaki sistemlerden nasıl ilham aldığını eğlenceli uygulamalarla keşfetme şansı yakalayacak.

Katılımcılar; 3D Kalem ile Tasarım Atölyesi'nde, 3D kalemlerle kendi tasarımlarını oluşturarak yaratıcılıklarını gerçeğe dönüştürecek. 3D Printer Atölyesi'nde ise 3D yazıcı teknolojisiyle kendi fikirlerini üretime dönüştürme imkanı bulacak. Katılımcılar ayrıca; Çocuk Bilim ve Mühendislik Koridoru Atölyeleri'nde bilim, teknoloji ve mühendislik deneylerini bir araya getirecek.

Ara tatil boyunca devam edecek programla, ilkokuldan liseye kadar farklı kademelerdeki öğrenciler, bilim ve teknolojiyle erken yaşta tanışmış ve uygulamalı öğrenme süreçlerine aktif katılım sağlamış olacak.

Maker Atölyeleri'ne kayıtlar, 'https://www.kartal.bel.tr/' üzerinden yapılacak. Başvurular, ön başvuru niteliği taşıyacak ve atölyeler sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek. Kayıtların değerlendirilmesinin ardından katılımcılar, telefon yoluyla bilgilendirilecek.

Atölye Takvimi

-19 Ocak 2026

3D Yazıcı

Çocuk Bilim ve Mühendisliği Koridoru

-20 Ocak 2026

3D Yazıcı

Lego ile Kodlama

-21 Ocak 2026

3D Yazıcı

3DFIX ile Kalem Atölyesi

-22 Ocak 2026

3D Yazıcı

FESTO ile Biyonik Robotlar

-23 Ocak 2026

3D Yazıcı

Lego ile Kodlama

-26 Ocak 2026

3D Yazıcı

Lego ile Kodlama

-29 Ocak 2026

Raspberry Pi

Çocuk Bilim ve Mühendisliği Koridoru

-30 Ocak 2026

Lego ile Kodlama

Kaynak: ANKA