Kartal'ın İBB Spor Kabusu Devam Ediyor

Son Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de birinci hafta mücadelesinde Samet Aybaba yönetimindeki Beşiktaş, deplasmanda eski teknik direktörü Carvalhal'ın takımı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.


Spor Toto Süper Lig'de birinci haftanın karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.


İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın 59. dakikasında Cihan Haspolatlı'nın golüne Beşiktaş, 83. dakikada Hugo Almeida ile yanıt verdi ve mücadele 1-1 sona erdi.


Beşiktaş, İstanbul BŞB ile Olimpiyat Stadı'nda oynadığı 7 resmi maçta da rakibine üstünlük sağlayamadı.


Beşiktaş'ta yeni transferler Mehmet Akgün, Allan McGregor, İsmail Köybaşı sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almazken, Batuhan Karadeniz ilk 18'de kendisine yer bulsa da süre alamadı.


Mücadelenin ilk 10 dakikalık bölümünde her iki takımın ciddi bir atak girişimi bulunmazken, 19. dakikada sakatlanan Veli Kavlak yerini Necip Uysal'a bıraktı.


İstanbul Büyükşehir Belediyespor 20 dakikada üç sarı kart görürken, dakikalar 29'u gösterirken Mahmmut Tekdemir'in uzun mesafeden çektiği şutta Cenk Gönen topu güçlükle çelerken, İbrahim Toraman boşta kalan topu taca gönderdi.


40. dakikada maçın en net gol pozisyonuna ev sahibi takım girdi. Beşiktaş savunmasının az adamla yakalandığı pozisyonda Visca, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı ancak Cenk bu pozisyonda topu son anda çeldi.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.


48. dakikada Edin Visca'nın serbest vuruşunda kaleci Cenk Gönen topu kornere gönderdi ve gole izin vermedi.


Beşiktaş bu dakikalarda rakip kalede etkili olurken, üst üste geliştirdiği pozisyonlarda aradığı golü bulamadı. Olcay ve Mustafa Pektemek'in ataklarından Siyah-Beyazlı ekip gol çıkartamadı.


59. dakikada İstanbul BŞB, skorda 1-0 üstünlüğü yakaladı. Visca'nın ortasında arka direkte topla buluşan Cihan Haspolatlı gelişine çektiği şut Cenk Gönen'in sağından ağlarla buluştu: 1-0


Skorda geriye düşen Samet Aybaba, ikinci oyuncu değişikliğini kullandı. Mustafa Pektemek yerini Mehmet Akyüz'e bıraktı.


Samet Aybaba son kozunu ise Oğuzhan Özyakup'u oyuna alarak yaptı. Hasan Türk kenara gelirken, 68. dakikada Oğuzhan oyuna dahil oldu.

80'de Tom Silva ve Cihan Haspolatlı yerlerini Turgay Bahadır ve Gökhan Süzen'e bıraktı.


71'de Webo, 76'da da Manuel Fernandes serbest vuruşlardan başarısız olurken, 83. dakikada Beşiktaş Almedia ile skorda eşitliği sağladı. Fernandes'in ortasında Hugo Almeida'nın şık kafa vuruşunda kaleci Carvalho topun ağlara gitmesine engel olamadı.

Kalan dakikalarda Beşiktaş, skoru değiştirmek adına rakip kaleye yüklense de galibiyet golünü bulamadı.


Mücadele 1-1 sona erdi.


"ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"


Takımının deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan Aybaba, oyuna çok iyi başladıklarını belirterek, "İlk 20 dakika oyunun hakimi bizdik. Orta sahada Veli sakatlanınca oyunun dengesi değişti. Sonrasında rakip etkili olmaya başladı. Belediyespor yıllarca beraber oynayan bir takım olduğu için her türlü varyasyonları yapabiliyor. İkinci yarı da ortada başladı. Önce onlar iyi oynadı ve 1-0 öne geçtiler. Daha sonra son dakikalarda biz etkili oynadık ve beraberliği bulduk. Karşılaşma gel gitlere döndü." diye konuştu.


Samet Aybaba, gençlerden oluşan bir takım oldukları için eksiklikleri olduğunu ve biraz daha çalışmaları gerektiğini ifade etti.


Bir gazetecinin "Tribünlerde Quaresma tezahüratları vardı. Bazıları buna tepki gösterdi?" demesi üzerine tecrübeli hoca, "Ben saha içindeydim, duymadım." cevabını verdi.

Kaynak: Haberler.Com