Katil Zanlısına 25 Yıl Hapis

Son Güncelleme:

Konya'da, 10 Yıl Önce Yakın Bir Akrabasına Tecavüz Ettiğini İddia Ettiği Şahsı Öldüren Zanlı 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Konya'da, 10 yıl önce yakın bir akrabasına tecavüz ettiğini iddia ettiği şahsı öldüren zanlı 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kurbanı kaçırma konusunda zanlıya yardım eden 3 arkadaşı ise 6'şar yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.


Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Mustafa E, tutuksuz sanıklar Mehmet K., Refik E., Mehmet K., Muhammet K. ve taraf avukatları katıldı. Mütalaasını veren savcı, cinayet anında araçta bulunan 3 sanık ile cinayeti işlediğini itiraf eden Mustafa E.'nin kasten adam öldürme suçundan TCK'nin 81/1 maddesi gereğince ve hürriyeti tahdit suçundan cezalandırılmasını, Refik E.'nin ise sanıkların gizlenmesine yardım etmek suçundan cezalandırılmasını talep etti. Müşteki avukatı, sanıkların hepsinin birlikte cinayeti işlediğini, Refik E.'nin ise onları azmettirmiş olabileceğini savunarak ağırlaştırılmış hapis cezası verilmesini talep etti. Sanık avukatları ise, cinayeti sadece Mustafa E.'nin işlediğini belirterek, amacının ise öldürmek olmadığını, çok yakın bir akrabasına maktulün tecavüz etmesi nedeniyle ders vermek amacıyla dövüp bırakmak olduğunu söyledi. Aynı zamanda avukatlar, Mustafa E.'ye yaralamadan ceza verilmesini ve tüm iyi hallerin uygulanmasını, diğer sanıkların da beraatını talep etti. 5 dakikalık aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan cinayet zanlısı Mustafa E.'ye ilk önce müebbet hapis cezası verdiklerini, bu cezasını 25 yıla indirdiklerini, Refik E'ye ise delil yetersizliğinden beraat kararı verdiklerini belirtti. Mahkeme heyeti, diğer 3 sanığın cinayetten beraatına, hürriyeti tahdit suçundan 6'şar yıl 8'er ay olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. 6'şar yıl 8'er ay ceza alan 3 sanığın cezalarının Yargıtay'da onanmasından sonra, cezaevinde yattıkları süre çıkarılarak kalan cezalarını çekecekleri belirtildi.


Olay, 9 Ocak 2007 tarihinde meydana gelmiş, Mustafa E., internet üzerinden arkadaşlarına, "Benim bir yakınıma tecavüz eden şahsı öğrendim. Böyle bir pisliğin cezasını vermemiz lazım" diyerek Mehmet K, Muhammet K. ve Mehmet K. ile buluşmuş ve Ömer Gürarslan'ı evinin önünden kaçırmışlardı. Mustafa E ise, darp ettiği Gürarslan'ı bıçaklamış ve kurusıkı tabanca ile kafasına vurarak Aslım Çöplüğü'ne terk ederek ölümüne neden olmuştu. Olaydan 5 gün sonra Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalanan şüphelilerden Mustafa E, 10 yıl önce akrabası olan bir kız çocuğuna tecavüz ettiği gerekçesiyle Gürarslan'ı öldürdüğü söylemişti.


(HİV-FM-RA-Y)

Kaynak: İHA