Kaybolan Engelli Kızın Bulunması İçin Yardım Çağrısı
Denizli'de annesine saç boyası almaya gittiğini söyledikten sonra 4 gün boyunca eve gelmeyen 15 yaşındaki zihinsel engelli Gülşah Kara ile 16 yaşındaki arkadaşı Tuğçe Bacaklı'nın bulunması için aileleri yardım bekliyor.
Denizli'de annesine saç boyası almaya gittiğini söyledikten sonra 4 gün boyunca eve gelmeyen 15 yaşındaki zihinsel engelli Gülşah Kara ile 16 yaşındaki arkadaşı Tuğçe Bacaklı'nın bulunması için aileleri yardım bekliyor.
Alınan bilgiye göre, 15 Mayıs Mahallesi 558 Sokak'ta annesi Armağan Kavsara ile oturan Gülşah Kara, çarşıya saç boyası almaya gideceğini söyleyerek evinden ayrıldı. Kara'nın akşam eve geri dönmemesi üzerine annesi kızını aramaya başladı. Gülşah Kara'yı arkadaşlarına soran Kavsara, kızının arkadaşı Tuğçe Bacaklı'nın da aynı gün işe gideceğini söyledikten sonra ortadan kaybolduğunu öğrendi.
Bunun üzerine Kara'nın annesi Kavsara ve Bacaklı'nın annesi Nevriye Bacaklı, durumu polise bildirdi. Bacaklı'nın geçtiğimiz yıl iki kez evden habersizce ayrıldığı, daha sonra geri döndüğü öğrenildi.
15 yaşındaki Gülşah Kara'nın annesi Armağan Kavsara, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez habersiz evden ayrılan kızının hayatından endişe ettiğini ifade etti.
Kızını her yerde arayan Kavsara, Gülşah'ın anlama yeteneğinde yüzde 25 oranında engeli olduğunu söyledi. Kızının cep telefonunun kapalı olduğunu kaydeden Kavsara, "Eşimden ayrıldım, kızımla oturuyoruz. Kızımın zihinsel engeli var. Kim ne derse onu yapar. Aramadığım yer kalmadı. Hayatından endişe ediyorum. Arkadaşı da evine dönmemiş. Kızımı gören veya yerini bilenler, insanlık adına polise bildirsin" dedi.
- DENİZLİ