Kaymakam Okur'un 5 Eylül Mesajı

Son Güncelleme:

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur 5 Eylül mesajı yayınladı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vatan topraklarının işgali karşısında, tüm yurtta başlatılan şanlı direnişin bir parçası olarak, işgal altında büyük acılar çekmiş halkımız, bir araya gelerek Kuva-yı Milliye gücünü oluşturmuştur.


Türk Milleti, var olduğu günden bu yana, vatanını ve milletini sevmeyi, bağımsız yaşamayı ve bağımsızlığını kanı pahasına korumayı ilke edinmiş bir millettir. İşte bu değerler sayesindedir ki, bu güzel vatanımızda özgür ve bağımsız yaşamaktayız.


Verilen bağımsızlık ve hürriyet mücadelesi sonucu, Nazill'imizin düşman işgalinden kurtarılmasının 91. yıldönümünü yaşadığımız 5 Eylül günü, kendi topraklarına sahip çıkmanın önemli bir nişanesidir. Bu nedenledir ki, her yıl tüm halkımızla beraber coşkuyla kutladığımız bu kurtuluş gününde, son zamanlarda milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik artan hain saldırılar karşısında daha çok birbirimize kenetlenmeliyiz. Bu vesileyle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ulusumuzun büyük özgürlük mücadelesinde, yer alan tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Mehmet OKUR

Nazilli Kaymakamı

Kaynak: Bültenler