Kerbela'da Tutuklu Bulunan 25 Türk İşçi

Son Güncelleme:

Kayseri'nin Talas ilçesinden çalışmak için gittikleri Irak'ın Kerbela kentinde, izinsiz çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanan 25 Türk işçinin aileleri, işçilerin bir an önce serbest bırakılmasını bekliyor.

Kayseri'nin Talas ilçesinden çalışmak için gittikleri Irak'ın Kerbela kentinde, izinsiz çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanan 25 Türk işçinin aileleri, işçilerin bir an önce serbest bırakılmasını bekliyor.


Aileler, Kerbela kentine üç ay önce çalışmak için giden işçilerden yaklaşık 15 gündür haber alamıyor.


Talas ilçesine bağlı Kepez Mahallesi Muhtarı Demir Derebaşı, "Aileler burada gece gündüz ağlaşıyorlar. Bir an evvel Kerbela'ya çalışmak için giden vatandaşlarımızın memleketlerine dönmelerini istiyoruz" dedi.


İşçilerden Cuma Özden'in eşi 6 çocuk annesi Fadime Özden ise, kendisinin ve çocuklarının üzüntüyle eşinin gelmesini beklediklerini söyledi. Fadime Özden


"Eşimle 15 gün önce konuştuk. Mart ayının 15'inde geleceğini, kendisinin iyi olduğunu söyledi. Ancak ondan sonra bir daha kendisinden haber alamadık. Daha sonra muhtar Demir Derebaşı'ndan eşim ve arkadaşlarının Irak polisi tarafından tutuklandıklarını öğrendik" diye konuştu.


Eşini çok merak ettiğini belirten Fadime Özden, çocuklarının, babalarının gelmesi umuduyla okula dahi gitmediklerini ifade etti.


İşçilerden Ömer Erdoğan'ın eşi Ayşe Erdoğan ise, "Benim eşimle oğlum Serdar Erdoğan, Kerbela'ya çalışmak için gittiler. Ben de eşim ve oğlumdan 20 gündür haber alamıyorum. Eşim şeker ve tansiyon hastası. Hayatlarından ve sağlık durumlarından endişe ediyorum. Devletimizden, bir an önce eşlerimizi ve evlatlarımızı Türkiye'ye getirmesini istiyorum" diye konuştu.


Kerbela'ya çalışmak için giden ve bir gün kaldıktan sonra Türkiye'ye tekrar dönen Kemal Özcan ise, 10 günlük giriş izniyle Dohuk'tan Irak'a giriş yaptıklarını, Kerbela'ya geçip, kalacakları eve yerleştiklerini, ertesi gün arkadaşlarının çalışmaya gittiklerini, kendisinin ise rahatsız olduğu için evde kaldığını belirtti.


Özcan, "Ben evdeyken Irak polisi eve geldi. Orada bulunan Iraklı polisleri gönderdi. O kişi topladığı pasaportlarımızı tekrar bize verdi. Ben de Türkiye'ye döndüm. Ancak inşaat şantiyesine giden polisler, oradaki arkadaşlarımızı toplayıp götürmüş. O tarihten itibaren de arkadaşlarımızdan haber alamadık. Irak polisinin götürdüğü bir arkadaşımız, bir başka arkadaşımıza, ailelerine durumu bildirmesini istemiş. Biz de o arkadaş sayesinde haberdar olduk. Onun dışında arkadaşlarımızla ilgili başkaca bir haber alamadık" diye konuştu.


Diğer taraftan, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal ise, Dışişleri Bakanlığı ve Bağdat Büyükelçiliği yetkililerinin vatandaşların çalıştıkları firma ile de temas halinde, vatandaşların kurtarılması amacıyla Kerbela'da bir avukat aracılığıyla çalışmalara başlanması için gerekli girişimleri yaptığını bildirmişti.


- KAYSERİ

Kaynak: AA