Keşan'da Süt Sığırcılığı Kursiyerleri Belgelerini Aldı

Son Güncelleme:

Keşan'da süt sığırcılığı kursunu başarı ile tamamlayan 160 kursiyer belgelerini aldı.

Keşan'da süt sığırcılığı kursunu başarı ile tamamlayan 160 kursiyer belgelerini aldı.


Keşan Halk Eğitim Merkezince Karasatı ile Çobançeşme köylerinde açılan süt sığırcılığı kursunun sona ermesi sonucu her 2 köyde ayrı ayrı tören düzenlendi.


Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eralp Kula, köylerde düzenlenen sertifika törenlerinde yaptığı konuşmada, köylerde yaşayanlara alternatif tarımı öğretmek zorunda olduklarını söyledi.


Halk Eğitim Merkezi'nin tarım ve hayvancılığa yönelik kurslara vatandaşların talepleri doğrultusunda öncelik verdiklerini vurgulayan Kula, veteriner Olcay Karaman tarafından 104 saat süreli olarak verilen kurslara Karasatı Köyü'nden 40, Çobançeşme Köyü'nden de 120 kişi katıldığını belirtti.


Kursiyerlere törenle belgelerinin verildiğini vurgulayan Kula, şunları kaydetti:


"Halk Eğitim Merkezi olarak en çok tarım ve hayvancığına önem veriyoruz. Vatandaşların talepleri doğrultusunda hayvancılık, seracılık ve bahçecilik kursları açıyoruz. Gençler çalışmak için başka yerlere gideceklerine kendi köylerinde 2 tane inek beslesinler daha iyi kazanırlar, hem de sağlıkları yerinde olur. Alternatif tarımı öğretmek zorundayız. Köylümüze yeni gelir kapıları açmak istiyoruz. Hayvancılık, tarımla uğraşanların olmazsa olmazıdır."


- EDİRNE

Kaynak: AA