Kılıçdaroğlu'ndan Berkin Elvan Yorumu

Son Güncelleme:

Berkin Elvan'ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu "Gezi şehitleri kervanına bir evladımız daha katıldı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan'ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, "Gezi şehitleri kervanına bir evladımız daha katıldı" dedi.

BERKİN ELVAN YORUMU

İstanbul Okmeydanı'nda Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almak için evden çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün komada kalmasının ardından vefat eden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

"ŞEHİTLER KERVANINA BİR EVLADIMIZ DAHA KATILDI"

Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan'ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Gezi şehitleri kervanına bir evladımız daha katıldı" dedi. Elvan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Emri Ben Verdim" diye üstlendiği saldırganlığın sonunda hayata veda ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, Elvan'ın babası Sami Elvan'ı da telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, 269 gün yaşama direnen Berkin'e rahmet, ailesine, gezi eylemcilerine ve Türkiye'ye başsağlığı diledi.

"TAHLİYELERİ MUTLULUKLA KARŞILIYORUM"

Kılıçdaroğlu, Ergenekon Davası kapsamındaki tahliyelere ilişkin de açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Haram yemeyen demokrasilerde dürüst politikacının, aydının, yurtseverin, gazetecinin yeri demir parmaklıklar arkası değildir. Bu nedenle tahliyeleri mutlulukla karşılıyor, gasp edilen özgürlüklerine kavuşan dostlarımızı, arkadaşlarımızı, namuslu dürüst politikacıları, vatanseverleri, gazetecileri hoş geldiniz diye kutluyor ailelerinin de sevinçlerini paylaşıyorum" dedi.

Kaynak: ANKA