Kırgızistan'dan Bursa'ya İşbirliği Çağrısı

Son Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Kırgızistan'ın Narin Valisi Kanatbek Muratbekov, Bursa ile Narin arasında, dostluk köprüsü kurmak istediklerini bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Kırgızistan'ın Narin Valisi Kanatbek Muratbekov, Bursa ile Narin arasında, dostluk köprüsü kurmak istediklerini bildirdi.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Narin'den Bursa'ya gelen heyet, tarihi belediye binasında, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç ile görüştü.


Muratbekov, Kırgız-Türk Lisesi Müdürü Halil Koç ve Gürsu Belediyesi Başkan Yardımcısı Melik Zahir'in de katıldığı ziyarette, Bursa ile ilişkileri önemsediklerini belirterek, şunları söyledi:


"Bursa, Osmanlı İmparatorluğunun başkenti. Narin de Kırgızistan'da başkentlik yapmış illerden biri. Coğrafi ve ekonomik özelliklerimiz Bursa ile benzeşiyor. Sadece ekonomik alanda değil her alanda işbirliğini artırmak, iki halk arasında köprü olmak istiyoruz."


Ödünç de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak birçok şehirle ticari ve sosyal ilişkiler kurduklarını ifade ederek, Narin kentiyle de uzun soluklu işbirlikleri kurabileceklerini bildirdi.


- BURSA

Kaynak: AA