Kırıkkale'de Emekliler Günü Kutlandı

Son Güncelleme:

Kırıkkale'de Emekliler günü ve haftası nedeniyle Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanlığı ve Kırıkkale Belediyesi'nin düzenlediği etkiliğe emekliler büyük ilgi gösterdi.

Kırıkkale'de Emekliler günü ve haftası nedeniyle Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanlığı ve Kırıkkale Belediyesi'nin düzenlediği etkiliğe emekliler büyük ilgi gösterdi.


Türkiye İşçi Emeklileri Derneği şube başkanı Basri Keskin, Kırıkkale'de 42 bin 313 emeklinin bulunduğunu belirterek, her geçen gün bu sayının arttığını söyledi. İntibak yasasının emeklilerin en büyük beklentileri arasında yer aldığını vurgulayan başkan Keskin, 2011 yılında kabul edilen yasanın 2013 yılında uygulanacağını ifade ederek 'Kurulan fabrikaların bacasında hizmeti, kurulan fabrikaların tezgahında hizmeti, olan siz arkadaşlarımı ben bir bacasız fabrika olarak görüyorum. Şu anda bizim için çalışmalar, bizim için yetmez. Emeklilerin refah düzeyinin artırılması için daha ciddi adımların atılması gerekirö dedi.


Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, emeklilerin bir istişare mekanizması olduğunu dile getirdi. İntibak yasasından Kırıkkale'de çok sayıda emeklinin yararlandığını belirterek 'Kırıkkale'nin sorunlarının ve emeklilerimizin sorunlarının çözülmesi için Güç Birliği Platformu oluşturduk. Bu oluşturulan platformda çeşitli sorunları ele alarak, hep birlikte çözüm yolu arıyoruz. Türkiye'nin AK Parti iktidarlığı döneminde geldiği yer yadsınamaz. Belirlediğimiz hedef 2023 vizyonuna emin adımlarla ilerliyoruzö diye konuştu.


Türkiye üzerinde emeklilerin büyük emeği ve katkısı olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, 'Emeklilerimizin hakkı ödenemez. Sosyal yaşantılarındaki sorunların giderilmesi için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların en iyi şekilde ve daha refah düzeyde olması için taleplerin değerlendirilmesi gerekir. İntibak yasasının faaliyete geçmesi itibari ile emeklilerimiz nefes alacaktır. Ülkenin gelişmesine katkıda bulunan emeklilerimize teşekkür ediyorumö dedi.


Konuşmaların ardından emekli Murtaza Demirtaş ise emeklileri anlatan bir şiir okudu.


Düzenlenen etkinlik kapsamında Kültür ve Turizm müdürlüğüne bağlı ustalar grubunun çaldığı müzik ile birlikte emekliler oyun oynayarak günlerini müzik eşliğinde kutladılar.

Kaynak: DHA