"Komşumla Varım Projesi"

Son Güncelleme:

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Derneğince geliştirilen "Komşumla Varım Projesi" törenle tanıtıldı.

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Derneğince geliştirilen "Komşumla Varım Projesi" törenle tanıtıldı.


Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törende konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, projenin önemli olduğunu belirterek, sosyal dengenin sağlanmasına katkı sağlayacağını söyledi.


Projeyi asayiş ve çevreyle de ilgili gördüğünü vurgulayan Büyük, "Hem inanç dünyamızda hem dini geleneklerimizde ciddi referansları olan komşuluk kavramını yeniden gündeme getiren projeyi çok önemli buluyoruz" diye konuştu.


Dernek Başkanı Remzi Çinemre ise değişen dünyada toplumu ayakta tutan potansiyelin komşuluk olduğuna dikkati çekerek, komşuluğun yeniden canlanması için proje hazırladıklarını ifade etti.


Düzce Üniversitesinde (DÜ) yapılan araştırmada apartmanda komşuyu tanıma oranının yüzde 17,2, sitelerde ise yüzde 23,2 olarak yer aldığına işaret eden Çinemre, "Komşuluk değerinin unutulmaya yüz tuttuğunu görmekteyiz. Komşumla Varım Projesi'ni komşuluk değerini canlı tutmak, sonraki nesile bırakmak için gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.


Törende konuşan Prof. Dr. Faruk Beşer ise komşuluğun İslami bir değer olduğunu vurgulayarak, komşuluk kavramının unutulmasının üzücü olduğunu vurguladı.


Teknolojik olarak gelişen batı ülkelerinde komşuluk kavramının ise fazla gelişmediğine işaret eden Beşer, "Batı, maddi ve teknolojik açıdan ilerlemesine rağmen geleneksel anlayış olarak zorluk çekti. Batı ülkelerinde özellikle yaşlılar bu zorluğu fazlasıyla yaşamaktadır. Komşuluk ilişkilerinin olmamasının zararını fazlasıyla görmektedir" diye konuştu.


Törenin sonunda şiir ve deneme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. - SAKARYA

Kaynak: AA