Köpek Bile Çalmışlar
Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan evinden, 2 Ekim 2009 tarihinde ziynet eşyaları çalındı.
Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan evinden, 2 Ekim 2009 tarihinde ziynet eşyaları çalındı. Olayın ardından yürütülen çalışmalarda, olayın failleri oldukları ileri sürülen Bülent G., Mete S., Kudbettin A. 23 Ekim 2009 tarihinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cezaevinden bir ay tutuklu kalan 3 zanlı ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
40 ADRESE OPERASYON
Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, tutuksuz olarak yargılamaları süren 3 zanlının birlikte bir hırsızlık çetesi kurduklarını tespit etti. Bunun üzerine bu kişileri yakın takibe alan ekipler, bu kişiler ile bunlara bağlı çalıştıkları iddia edilen çete üyelerinin isim ve adreslerini tek tek tespit etti.Ardından bu sabah İstanbul ve Diyarbakır’da, 40 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, çete liderleri Bülent G.’ninde aralarında bulunduğu biri kadın 26 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan zanlıların daha önceden keşif yaptıkları lüks evlerde hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Polis tarafından teknik takibe alınan şebeke elemanlarının yakalanmamak için il il dolaştıkları ortaya çıktı.
Şebeke üyelerinin birkaç arkadaşlarının İstanbul’da yakalanmalarının ardından Bülen G.’nin talimatıyla önce Antalya’ya daha sonra Alanya’ya son olarakta grup olarak Diyarbakır’a giderek organize bir şekilde hırsızlık yaptıkları tespit edildi.
KÖPEK BİLE ÇALMIŞLAR
Öte yandan polis hırsızlık şebekesinin Florya’da bir evden köpekte çaldığını belirledi. 14 Mayıs 2010 tarihinde Yeşilyurt’ta Kamila Günnur’un evinde meydana gelen olayda 750 bin liralık ziynet eşyasının yanı sıra evde bulunan Shih-Tzu cinsi bir köpekte çalınmıştı. Şebekenin teknik takipte olduğu bir sırada meydana gelen hırsızlık olayından sonra harekete geçen dedektiflerin eve giren ve köpekte çalan 2 kişiyi ayrı bir operasyonla yakaladığı ortaya çıktı. Ana operasyonun bozulmaması için büyük bir gizlilik içinde yapılan baskında gözaltına alınan iki kişinin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı köpeğin ise zanlıların saklandığı evde bulunarak sahibine teslim edildiği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguları süren zanlılardan 9’u işlemlerinin bitmesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Daha önceden Semra Özal’ın evinden hırsızlık yaptıkları için yakalanan Bülent G. Mete S. ve Kudbettin A.’nın da aralarında bulunduğu 17 kişinin ise sorgularına devam ediliyor.
Mehmet AKTARAN/ İSTANBUL, (DHA)