Kudüs'te Evi Yıkılan Filistinli
İsrail tarafından evi yıkılan Filistinli Sveki: "Yıkım İşleminin ardında siyasi ve güvenlik sebepleri var" Sveki, avukatını İsrail'le işbirliği yapmakla suçladı
İsrail'in Doğu Kudüs'te önceki gün evini yıktığı Filistinli Emin Sveki, yıkım işleminin arkasında siyasi ve güvenlik sebeplerinin bulunduğunu söyledi.
İzinsiz yapıldığı gerekçesiyle yıkılan dört katlı evin sahibi Sveki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evin yıkımının ruhsatla bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Yıkım İşleminin ardında siyasi ve güvenlik sebepleri var" dedi.
Sveki, İsrail polisinin sabahın erken saatlerinde evine baskın düzenlediğini, üstünü değiştirmesine müsaade edilmeden gözaltına alındığını ve şubeye götürülmeden önce polis aracında bir saat bekletildiğini belirtti.
Yıkım işlemlerinin gözaltındayken gerçekleştirildiğini dile getiren şeker hastası Sveki, gözaltı süresi boyunca kendisine insülin ve yemek verilmediğini gibi bir de darb edildiğini öne sürdü,
Yıkım kararını, 2006 yılından bu ayın sonuna kadar uzattıklarını belirten Sveki, konuyla ilgilenen avukatını İsrail'le işbirliği yapmakla suçladı.
Sveki, "İsrail'in yıkım işlemini gerçekleştirememesi için avukatın yıkım kararından haberdar olmaması gerekiyordu ancak avukat haberdar olduğu yönünde beyanda bulundu" dedi.
Yıkım kararının yeniden uzatılmasını talep ettiğini ve normal şartlarda bu talebin yerine getirilmesi gerektiğini belirten Sveki, avukatın telefonlarına cevap vermediğini ve önceki sabah yıkım için gelen İsrail askerlerini gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadığını dile getirdi.
-"Ölü ya da diri Kudüs'ü terketmeyeceğim"
Evin ruhsat belgesinin gelecek hafta onaylanacağını ancak İsrail yönetiminin belgelerin onayını beklemeden yıkım işlemini gerçekleştirdiğini söyleyen Sveki, "Ölü ya da diri Kudüs'ü terketmeyeceğim. Evimi tekrar inşa ederek direnişimi sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.
İsrail belediyesi bu yıl içinde çok sayıda Filistinliye ait evi benzer gerekçelerle yıkmıştı. - Ankara