Kurtulmuş: Türkiye Kalleş Saldırı Zinciriyle Karşı Karşıya (3)

Son Güncelleme:

Kurtulmuş: TÜRKİYE TERÖR YÜZÜNDEN 1.5 TRİLYON DOLAR KAYBETTİBaşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 40 yıldır uğraştığı terör yüzünden 1.5 trilyon dolar kaybettiğini söyledi.

Kurtulmuş: TÜRKİYE TERÖR YÜZÜNDEN 1.5 TRİLYON DOLAR KAYBETTİ


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 40 yıldır uğraştığı terör yüzünden 1.5 trilyon dolar kaybettiğini söyledi. Türkiye'nin terör olaylarıyla 20 yılının çalındığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bu millet terörün yapmak istediklerinin hiçbirisine prim vermeyecek. Kardeşliğini ebedi hale getirecek kıyamete kadar bu topraklarda birlik ve barış içinde yaşayacak. 40 senedir Türkiye bu terör belasıyla uğraşıyor. Malesef 1.5 trilyon dolar Türkiye terör dolayısıyla kaybetmiştir. 40 bine yakın insanımız ölmüş, 7 bin insanımız şehit olmuştur. Ordu'dan da son zamanlarda 5 kardeşimiz terörle mücadelede şehit oldu. Bu ağır faturaya rağmen Türkiye yoluna devam ediyor, devam edecek. Teröre 40 senedir bu kadar bedel ödemeseydik Türkiye bugün 20 yıl ileride olacaktı" dedi.


Terör ve karanlık odakların Türkiye'yi geride bırakmak için ayaklarına prangalar vurduğunu da kaydeden Numan Kurtulmuş, bu saldırılarla Türkiye'nin korkutulmaya çalışıldığını da ifade etti. Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde dün Fatsa Devlet Hastanesi açılışını gerçekleştirdiklerini, burada da dün 'açılışta bomba patlayacak gitmeyin' fısıltısının yayıldığını öğrendiğini belirten Kurtulmuş şöyle devam etti:


"Bu hainler, hainlerin arkasındaki karanlık odaklar, kahpe piyonların sahipleri Türkiye'nin en az 20 yılını çaldılar. Ne yaparlarsa yapsınlar teröre alışmayacağız. Geri adım atmayacağız. "


Numan Kurtulmuş, İl Danışma Toplantısı'nın ardından bir otelde şehit aileleri ve gazileriyle düzenlenen yemeğe katıldı.


Kaynak: DHA