Kuyumcu Dükkanındaki Bir Milyon Liralık Soygun
Ordu'da apartmanın temeline inerek kazdıkları tünel yoluyla kuyumcu dükkanından bir milyon lira tutarında altın çalan 3 şüpheliye ait olduğu tahmin edilen görüntüler, kuyumcunun yakınındaki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
Ordu'da apartmanın temeline inerek kazdıkları tünel yoluyla kuyumcu dükkanından bir milyon lira tutarında altın çalan 3 şüpheliye ait olduğu tahmin edilen görüntüler, kuyumcunun yakınındaki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
Alınan bilgiye göre, 4 gün önce gerçekleştirilen soygunun ardından çalışmalarını yoğunlaştıran Ordu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu kuyumcu dükkanının yaklaşık 200 metre ilerisindeki bir iş yerinin güvenlik kamerasındaki görüntülere ulaştı.
Hırsızlığın yaşandığı gün sabaha karşı kaydedilen görüntülerde, soygunun gerçekleştiği cadde üzerinde 2 kişinin koşarak, 1 kişinin de yürüyerek ilerlediği görülüyor. Görüntülerde, önde koşan 2 kişinin sırtlarında çanta olduğu ve 3 şüphelinin de kapüşon kullandığı, şüphelilerin sık sık arkalarını kontrol ettikleri dikkati çekiyor.
Polis, görüntülerdeki kişilerin kimliklerinin tespiti için çalışma yürütüyor.
Ordu'da 4 gün önce yaşanan olayda, Şarkiye Mahallesi'ndeki bir binanın deposuna giren kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, duvarı kırıp yan binanın kanalizasyonunun yer aldığı alana ulaşmış, buradan da Ahmet Karakoç'a ait kuyumcu dükkanının bulunduğu binanın temel taşlarının olduğu bölüme kadar ilerlemişti. Yaklaşık 2 metre derinliğindeki taş duvarı delip kuyumcu dükkanındaki kasanın yer aldığı bölümü kazarak kasanın kazılan çukura düşmesini sağlayan hırsız ya da hırsızlar, oksijen kaynağıyla kesilen kasada bulunan bir milyon lira değerindeki altınları çalmıştı.
Bitişikteki bir başka kuyumcu dükkanına da aynı yöntemle ulaşan hırsız ya da hırsızlar, alarmın çalması üzerine kullandıkları malzemeleri bırakıp kaçmıştı.
- ORDU