Londra: İngiltere'deki 7 Temmuz Saldırılarının 1. Yıldönümü
Londra'da, geçtiğimiz yıl 7 Temmuz'da meydana gelen bombalı saldırılar nedeniyle ülkenin tamamında anma törenleri yapılıyor.
Londra'da, geçtiğimiz yıl 7 Temmuz'da meydana gelen bombalı saldırılar nedeniyle ülkenin tamamında anma törenleri yapılıyor.
7 Temmuz'da meydana gelen bombalı saldırılarda ölen 52 kişinin anısına düzenlenen törenler, ilk bombanın patladığı Kings Cross metrosu ve Tavistock Meydanı'na, bombanın patladığı saat olan (yerel saatle) 08.50'de çiçek bırakılmasıyla başladı. Buradaki törenlere, Londra Belediye Başkanı ve Londra ulaşım yetkilileri de katıldı. Burada yapılan törenlerin ardından, ülke genelinde (yerel saatle) saat 12.00'de 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Bombaların patladığı metrolar, Tavistock Meydanı ve Regents Park'ta ayrı ayrı anma törenleri düzenlendi. Regents Park'taki törene patlamalarda ölenlerin yakınları da katılırken, tören bölgesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Tören alanlarında yüzlerce kişinin katıldığı saygı duruşu sırasında trafiğin durduğu ve yayaların da bulundukları noktalarda saygı duruşuna katıldığı gözlendi.
Patlamalar sonrası simge haline gelen Kings Cross metrosunda yapılan törenlere İngiliz halkı ve ölenlerin yakınları akın ederken, 7 Temmuz'un anısına çiçekler bırakıldı.