Makedonya Başbakanı Gruevski Yatırımcıları Ülkesine Davet Etti

Son Güncelleme:

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, 'Makedonya- Türkiye Ticaret ve Yatırım Formu'na katılmak üzere Kayseri'ye geldi.

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, 'Makedonya- Türkiye Ticaret ve Yatırım Formu'na katılmak üzere Kayseri'ye geldi. Burada işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet eden Başbakan Gruevski, "6 kentte ekonomik iş forumu düzenleyeceğiz. Son olarak Ankara'da arkadaşım Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi görüşme yapacağız" dedi.


Dün gece saatlerinde kente gelen Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski beraberindeki Başbakan Yardımcısı Vladimir Peshevski, Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hadi Nezir ile Vele Samak ile birlikte Boydak Holding'i ziyaret etti. Burada Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile görüşen Başbakan Gruevski, kendilerini ülkesine yatırım yapmaya davet etti.


Görüşme sonrası gazetecilere konuşan Başbakan Gruevski, Kayseri'de bulunmak dolayı memnuniyetini dile getirdi. "Türkiye'nin her zaman bizi destekliyor olmasından son derece mutluyum. Türkiye ile siyasi ilişkilerimiz var ancak aynı şekilde ekonomik ilişkilerimizin daha iyi olması için çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'de 7 şehri ziyaret edeceğiz. 6 kentte ekonomik iş forumları düzenleyeceğiz. Ankara'da da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arkadaşımla da siyasi görüşmemiz olacak" dedi.


Boydak bünyesindeki İstikbal Mobilya'nın ülkelerinde şubelerinin bulunduğunu anımsatan Başbakan Gruevski, Hacı Boydak'ın kendilerini kabul ettiği için mutlu olduğunu kaydetti.


Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda düzenlenen 'Makedonya- Türkiye Ticaret ve Yatırım Formu'na katılan Başbakan


Gruevski burada da şöyle konuştu:


"Makedonya'da dış ticaret hacmimiz 2010 yılı itibariyle 310 milyon dolardı. 2011 yılında bu rakam 4 te 1 oranında arttı ve 380 milyon dolara yükseldi. Bunun artmasındaki en önemli etkenlerden biri Makedonya ile Türkiye arasında imzalanan serbest ticari anlaşmasıydı. Bunun yanında birçok ülkeylede serbest ticaret anlaşmalarımız bulunuyor.


Makedonyada yatırım yapmak isteyenleri ülkemize davet ediyorum. Tüm devlet birimleriyle yatırım yapmak isteyenleri her türlü konuda yardımcı olacağımızın garantisini


veriyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İHA