Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün Kapatılması

Son Güncelleme:

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatyalıları Malatya'ya sahip çıkmaya çağırdığını bildirdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatyalıları Malatya'ya sahip çıkmaya çağırdığını bildirdi.


Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında düzenleme yapılması hakkındaki kararnamenin, Resmi Gazete'de yayınlandığını belirtti.


Kararnameye göre Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün İl Müdürlüğüne dönüştürülerek Bölge Müdürlüğü kurulan Elazığ'a bağlandığını belirten Ağbaba,


"Aylardır Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün Malatya için çok büyük bir önemi olduğunu, bölge müdürlüğünün Malatya'da kalması gerektiğini dile getirdim. TBMM'de de kürsüde konuyu ifade ettim. Basın açıklamaları yaptım. Ancak Malatya kamuoyunun sessizliği ve yeterli tepkiyi göstermemesi sebebiyle bölge müdürlüğü il müdürlüğüne dönüştürülüp Elazığ'a bağlandı" dedi.


Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün tarımda önemli bir yere sahip olan Malatya ve ilçeleri için önemli olduğunu hatırlatan Ağbaba, şunları savundu:


"Ancak AK Parti hükümeti her zaman olduğu gibi bir kez daha Malatya'yı cezalandırmayı tercih etmiştir. Tüm Malatyalılara seslenmek istiyorum. Siz sesinizi çıkarmadıkça Malatya kaybetmeye devam edecektir. Malatya hızla gerilemektedir. Malatya hızla kan kaybetmektedir. Malatyalılar üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi davranmaktadır."


Ağbaba, "Malatyalıları Malatya'ya sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.


- MALATYA

Kaynak: AA