Mekke'nin Fethi'nin 1385. Yıl Dönümü
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manisa Şubesince Mekkenin Fethi'nin 1385. yıl dönümü dolayısıyla "Mekke Fethi" programı düzenlendi.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manisa Şubesince Mekkenin Fethi'nin 1385. yıl dönümü dolayısıyla "Mekke Fethi" programı düzenlendi.
Tarihi Bedesten Çarşısından düzenlenen etkinlikte Kuran-ı Kerim okundu, Mekkenin Fethini anlatan şiirler seslendirildi.
Etkinlikte konuşan, AGD Manisa Şube Başkanı Metin Engin, günün önemine ilişkin konuşma yaptı.
İslam toplumunda yılbaşı ve Noel kutlamasının olmadığına dikkati çeken Engin, "Bugün 31 Aralık 2015. Miladi takvime göre 1 Ocak 630 tarihinde fethedilen Mekke'nin yeni bir yıl fetih töreninde bir aradayız. Bu gece Anadolu Gençlik Derneğimiz 81 şubemizde ve 600'ü aşkın yerde Mekke'nin fethi programı düzenliyor. Şu anda Manisa'da Soma, Akhisar, Aleşehir, Salihli, Turgutlu ve merkez dahil 6 noktada fetih programını icra ediyoruz" diye konuştu.