Meski'den "Dünya Su Günü" Etkinliği

Son Güncelleme:

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, "Dünya Su Günü" nedeniyle öğrenciler için etkinlik düzenlendi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, "Dünya Su Günü" nedeniyle öğrenciler için etkinlik düzenlendi.


MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının geleceğin güvencesi olan çocuklara suyun önemini en iyi şekilde anlatmak olduğunu söyledi.


Mersin'in değişik okullarından izci ve oymakbaşlarından oluşan öğrenci gruplarının, iki gün boyunca kurulan çadırlarda kamp yapacaklarını belirten Ülgen, "Çocuklarımıza suyun önemini anlatıyoruz. Eğitim bilindiği gibi küçük yaşlarda başlıyor. Özellikle su gibi hayatın en önemli ihtiyacını, en tasarruflu şekilde kullanmak gerekir" dedi.


Küresel ısınmanın günümüzde insanlığı tehdit eden en önemli tehlike olduğuna dikkati çeken Ülgen, dünyanın su kaynaklarının sonsuz olmadığını ve bu bilinç doğrultusunda suyun idareli kullanılması için öğrencilere yönelik çeşitli aktiviteler düzenlediklerini ifade etti.


Muhabir: Selahattin Özbozkurt/ Basir Gülüm


Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA