MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

"Türkiye'de demokratik hak ve özgürlükler tehdit altındadır, her alanda baskı ve sınırlamalar getiriliyor"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye'de demokratik hak ve özgürlüklerin tehdit altında olduğunu, her alanda baskı ve sınırlamaların  getirildiğini iddia etti.


Yeniçeri, düzenlediği basın toplantısında, Meclis'te kavga ve tartışmalara dikkati çekerek, bireysel olayların kısa sürede toplumsal hale geldiğini ve muhalefetin eleştirilerine karşı AK Parti milletvekillerinin hemen tepki gösterdiğini, tüm milletvekillerini dikkatli olmaya ve siyaset kurumunu yıpratmamaya çağırdı. Siyaset kurumunun öncelikle siyasetçiler tarafından korunması gerektiğini belirten Yeniçeri, "Güç, fiziki kapasiteyi değil, boyun eğmeyen iradeden doğar, savaşılmadan rakibini yenmek ve diz çöktürme sanatıdır" dedi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Emniyet Müdürlüğü'nden 15 Aralık sonrası yapılan dinleme ve fiziki takip işlemlerinin bitirilmesi ve evrakların imha edilmesi talebini içeren yazıyı gösteren Yeniçeri, "Bunun anlamı; Başbakan, bakan ve oğullarına ait kayıtların delil olmaktan çıkarılmasıdır. Bu suçüstü yakalanma telaşıdır. Suç delillerini yok ederseniz suç da ortadan kalkar. Bu aklama davasına dönüşmüştür" diye konuştu.


İktidarın Türkiye'yi ortaçağda yaşadığını, baskı uygularsa haber yapılamayacağını sandığını anlatan Yeniçeri, ülkede olan bitenlerin dışarıdan daha çok, daha yakından izlendiğini savundu. ABD'nin her yıl geleneksel olarak hazırladığı insan hakları raporunda Türkiye'ye 51 sayfa ayrıldığını, yolsuzlukların en belirgin insan hakları ihlali olarak yer aldığını anlatan Yeniçeri, rapordaki eleştirilerin "malumun ilanı" olduğunu  kaydetti.


Yeniçeri,  HSYK Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından atamaların yapıldığına işaret ederek, Anayasa Mahkemesi'nin yasayı iptal etmesi halinde bile atananların görevden alınmayacağını, iktidarın da bunu amaçladığını söyledi.


Türkiye'de demokratik hak ve özgürlükler ile ifade özgürlüğünün tehdit altında olduğunu ileri süren Yeniçeri, her alanda baskı ve sınırlamaların getirildiğini savundu. - TBMM

Kaynak: AA