Milli Eğitim Bakanlığı, Velilerin Travmatik Olaylarla Başa Çıkma Becerilerini Güçlendirecek Bir Program Hazırladı

Son Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, travmatik olaylar sonrasında velilerin zorlayıcı etkilerle baş etme becerilerinin güçlendirilmesi için psikoeğitim programı hazırladı. Program, stres tepkilerinin farkındalığı, olumlu başa çıkma ve geleceğe yönelik iyimserlik temalarından oluşuyor.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nca, travmatik olaylar sonrasında velilerin zorlayıcı etkilerle baş etme becerilerinin güçlendirilmesi için psikoeğitim programı hazırlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; 3 oturum olarak hazırlanan program; 'stres tepkilerinin farkındalığı', 'olumlu başa çıkma' ve 'geleceğe yönelik iyimserlik' temalarından oluşuyor. Travmaların psikolojik ve sosyal etkisinin değerlendirilmesi ve velilerin stres belirtilerinin azaltılması ile uzun vadeli ruh sağlığı sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Program, deprem bölgesindeki velilere öncelik verilmesi hedefiyle rehber öğretmen ve psikolojik danışmanların kullanımına sunuldu.

Kaynak: DHA