Muğla marmaris'te 50 kişi yemekten zehirlendi - geniş haber + tüm görüntüler
Marmaris'te 50 kişi yemekten zehirlendiMuğla'nın Marmaris İlçesi'nde, özel bir yemek firmasının çıkardığı akşam yemeğini yedikten sonra rahatsızlanan 10 inşaat işçisi ve 40 üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 50 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.
Marmaris'te 50 kişi yemekten zehirlendi
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, özel bir yemek firmasının çıkardığı akşam yemeğini yedikten sonra rahatsızlanan 10 inşaat işçisi ve 40 üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 50 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.
Marmaris İlçesi'nin Armutalan Mahallesi'nde bulunan bir yemek fabrikası tarafından hazırlanan ve içerisinde tavuk,köfte ve sütlaçtan oluşan 200 kişilik tabildot, çoğunluğu İçmeler Mahallesi'nde bulunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencilerine dağıtıldı. Yemeklerin bir kısmı ise bir inşaat firmasında çalışan 10 işçiye gönderildi. Akşam yemeğini yiyen 40 üniversite öğrencisi ve 10 inşaat işçisi bir süre sonra kusma, baş dönmesi, mide bulantısı ve ishal şikayetlerle Marmaris İlçe Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne ambulans, taksi ve şahsi araçlarıyla geldi. Tedaviye alınan kişilere serum ve iğne tedavisi uygulandı. Akşam saat 21.00 sıralarından itibaren İlçe Devlet Hastanesi'ne gelen öğrenci ve inşaat işçilerinin 11'i yapılan tedavilerin ardından taburcu edildi. İlçe Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada, rahatsızlanan kişilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kaymakamlık talimatıyla İlçe Gıda ve Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Hastanelere halen zehirlenme şüphesiyle gidenlerin olduğu ve sayının artabileceği belirtildi. Hastanede tedavi sonrası taburcu olan öğrenciler ve inşaat işçileri yemek firmasından şikayetçi olmak için Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne gitti.
Üniversite öğrencisi Ahmet Aslanışık, 'Akşam yemeğinde tavuk, köfte ve sütlaç yedik. Benim sadece midem rahatsızlandı. Ama arkadaşlarım iyi değildi dedi. İnşaat işçisi Sinan Havan, 'Şantiyede yemek yedik. Otelde inşaat içinde çalışıyoruz. Saat 20.00 gibi mide bulantısı ve kusma şikayeti ile geldik. Durumumuz iyi.10 arkadaşımız yemekten zehirlendi dedi.