Muhsin Kızılkaya: Allah'ın Sadece Kürtçe Bildiğini Zannediyordum

Son Güncelleme:

Karşıt Görüş programına katılan gazeteci yazar Muhsin Kızılkaya'nın anlattıkları ve kullandığı ifadeler programa damgasını vurdu.

Habertürk'te Balçiçek İlter'in sunduğu Karşıt Görüş programına, Gazeteci yazar Muhsin Kızılkaya'nın, hayatını ve AK Parti'den milletvekili aday adaylığı sürecini anlattığı anlar damga vurdu.

Muhsin Kızılkaya'nın yatılı okulda yaşadığı işkenceleri ve Yılmaz Erdoğan'la ilgili anlattığı anılar ise eski Türkiye'de nelerin yaşandığını açıklar nitelikteydi.

"ALLAH'IN SADECE KÜRTÇE BİLDİĞİNİ ZANNEDİYORDUM"

Siyasetle ilgilenmesini, içine doğduğu ortamın siyasetle içli dişli olmasına bağlayan Kızılkaya, "Beni yatılı okula gönderdiler. Ben o zaman Allah'ın sadece Kürtçe bildiğini zannediyordum. Gittim oraya...meğerse Allah başka bir dilde biliyormuş Türkçe de biliyormuş" ifadelerini kullandı."

"YILMAZ İLE BİRLİKTE BÜYÜK BİR SUÇ İŞLEDİK"

Gençlik yıllarında Türkiye'de Kürt olmanın zorluklarına değinen Muhsin Kızılkaya Yılmaz Erdoğan'la yaşadığı ibretlik bir olayı ise şöyle anlattı: "Şiwan Perver'in bir kaseti çıkmıştı. Aldık Yılmaz Erdoğan ile beraber. Laleli'de bir otelin bodrum katını indik kaseti gizlice dinleyip ağlayarak orada bıraktık."

Kaynak: Haberler.Com