NASA'dan Uyarı: 10 Bin Yıllık Buzul 2020'ye Kadar Yok Olabilir

Son Güncelleme:

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan son çalışmalar Antarktika'daki Larsen B buzulunun 2020 yılına kadar yok olacağını ortaya koydu.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan son çalışmalarda Antarktika'daki Larsen B buzulunun 2020 yılına kadar yok olacağını ortaya çıktı.

"DAĞILMA NOKTASINA GELDİ"

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Ala Khazendar yönetimindeki ekip tarafından yürütülen son çalışmalar kapsamında, Antarktika'daki Larsen B buz sahanlığında kalan bölümünün daha hızlı bir şekilde eridiğini ve daha fazla parçalandığını ortaya koyan kanıtlar bulundu. Araştırmaya göre, akıntılar buz sahanlığı üzerinde oldukça geniş çatlaklar meydana getirdi. Khazendar, basın bülteninde yaptığı açıklamada, bu durumun kalıntıların parçalandığı konusunda uyarı sinyalleri verdiğini belirterek, "Bilimsel olarak konuşmak gerekirse, buz sahanlığı daha dayanaksız bir hal aldı ve dağılma noktasına geldi. Bu gezegenimiz için son derece kötü bir haber" dedi.

İLK KEZ 2002 YILINDA PARÇALANMIŞTI

En az 10 bin yıldır var olan Larsen B buz sahanlığı, ilk kez 2002 yılında parçalanmıştı. Bu parçalanmanın ardından Antarktika'da normallerin çok üzerinde görülen bir yaz mevsimi yaşanmıştı.

Kaynak: İHA