Nazilli'de Motosiklet Kontrolleri Artırıldı

Son Güncelleme:

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı İlçe Trafik ve Tescil Büro Amirliği bünyesindeki Trafik ekipleri her gün şehrin değişik bölgelerinde motosiklet uygulamalarını sürdürüyor.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı İlçe Trafik ve Tescil Büro Amirliği bünyesindeki Trafik ekipleri her gün şehrin değişik bölgelerinde motosiklet uygulamalarını sürdürüyor.


Yetkililer uygulamalar sonucunda hem kazaların azaldığı hem de sürücülerin kask takmaya başladıklarını belirtti.


İlçe genelinde son zamanlarda artan motosiklet kazalarının önemli derecede artmasının ardından önlem çalışmalarına başladıklarını ifade eden Nazilli ilçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar: "İlçe genelinde son günlerde hem motosiklet sayısında bir artış olması hem de motosiklet kazalarının artması nedeni ile aldığımız bir kararla her gün ilçemizin değişik bölgelerinde ve değişik saatler arasında trafik ekiplerimiz karakol ve önleyici ekiplerimizden de yardım alarak özellikle kasksız motosikletler üzerinde uygulamalarına ağırlık verdik. Yapılan uygulamalar sonucunda tescilsiz, sigortasız ve kasksız olarak trafiğe çıkan motosiklet sürücüleri hem uyarılmakta hem de gerekli cezalar kendilerine uygulanmaktadır. Özellikle motosiklet sürücülerinin kasksız olarak kesinlikle trafiğe çıkmamalarını istiyoruz" dedi.


Motosikletler üzerinde gün içinde yapılan son trafik kontrollerinde 33 motosikletin kontrol edildiğini belirten Karpınar, "5 sürücü belgesiz sürücüye işlem yapılırken, 7 motosiklet trafikten men edildi. Kurallara uymayan sürücülere ise toplam 2 Bin 100 TL para cezası kesildi" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA